Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhaburger olaszosan

Marhaburger olaszosan
Marhaburger olaszosan
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég meglátogattuk az Anyukám mondta nevű éttermet, ahol megkóstoltam a bárányburger nevű ételt. Nálam elsöprő sikert aratott, ezért eldöntöttem, ha nem is pont azt, de valami hasonlót megpróbálok csinálni. A bárányt lecseréltem a könnyebben elérhető marhára, amit Stahl Judit receptje alapján hoztam hamburger formába (a benne lévő alma tényleg kell hozzá, de nem lesz alma íze). Innentől kezdve az érzékeimre voltam hagyatkozva és az emlékeimre, de a végeredménye az lett, hogy még biztos fogok ilyet készíteni. :)

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A ciabattához

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ciabattához a liszteket összekeverjük a sóval, majd az élsztőt megfuttatjuk. Ha kellő állapotba került, akkor összekeverjük a liszttel és hozzáadjuk a vizet. Az állaga a galuskához hasonló kell legyen, azaz legyen folyós, de maradjon meg a tésztás jellege. Ezután hadd pihenjen, amíg a kétszeresére (háromszorosára) nem nő. Ez történhet meleg helyen, vagy pedig a hűtőben is, de ekkor kell neki jó 12 óra.
  2. A lilahagymát és az almát a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk és mindezt hozzákeverjük a darált marhához. Megsózzuk, megborsozzuk, végül a paprika is mehet hozzá, és mindezt jól elkeverjük. Egyből lehet sütni, de nem fog ártani neki, ha egy kicsit állni hagyjuk. Első lépésben gombócokat kell formáznunk. Ha az extra változat is megy hozzá, akkor egy kis lyukat nyomunk a közepébe, és egy kis adag sajtot, amihez a füstölt sajtot lereszelve és összekerve a krémsajttal, és nyomott fokhagymával belerakunk, majd tovább formázzuk és a végén kis lepényeket csinálunk belőlük.
  3. A padlizsánt kis kockára vágjuk, majd megsózzuk. 15-20 perc után kinyomkodjuk a levét, és nagy lángon hevített olívaolajon 4-5 perc alatt megsütjük. Várunk, amíg kihűl és összekeverjük a joghurttal.
  4. A ciabattához a sütőt előmelegítjük, majd egy tepsit kilisztezünk, és egy merőkanállal négy adagott helyezünk bele (kis körök lettek). A sütő alsó részébe rakunk egy tepsit, amibe vizet rakunk, mert állítólag ettől lesz jó ropogós (de próbáltam nélküle is és úgy is jó volt). Miután berakjuk a tésztát gyorsan levesszük a gázt 5-ös fokozatra, és olyan 30 perc alatt megsütjük.
  5. A ciabatta mellé még bedobjuk a kaliforniai paprikát és addig sütjük, amíg fekete nem lesz. Ezután kivesszük és alufóliába csomagoljuk, majd hagyjuk állni. Kicsivel később kibontjuk, és gyorsan lehúzgáljuk a kormost héját. Végül felszeleteljük 6 felé.
  6. A húspogácsához egy serpenyőben olajat hevítünk, és kétszer másfél perc alatt megpirítjuk az oldalakat, majd lejjebb vesszük a gázt, hozzáadjuk a vajat és 8 percig sütjük az egyik oldalált, majd ugyanennyi ideig a másikat is. Szép barna színük lesz.
  7. Miután minden megsült, a ciabattát kettévágjuk és egy kicsit meglocsoljuk fűszeres olívaolajjal (kakkukfű, bazsalikom és egy kis rozmaring keveréke), rárakjuk a húspogácsát, amire egy szelet sült paprikát helyezünk és rákanalazzuk a joghurtos padlizsánt, végül a - szintén egy kis olajjal meglocsolt- tetejét is óvatosan ráhelyezzük. Mellészórunk egy adag madársalátát, amit egy kis fehérborecetes olívaolajjal locsoljuk meg. A dresszing ne legyen túl intenzív, csak épp érezni lehessen a salátán. (Nekem a fenti volt a leggyorsabban elérhető, ezért válaszottam ezt, de biztos lehetett volna mást is választani...)


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 406
elküldve: 4
receptkönyvben: 117
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

belu

Mióta szakács: 2012.04.15.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hamburger marhából, marhaburger ciabattában és salátával, olaszos marhaburger

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nafra
nafra Wed, 2012-04-25 21:57

Kedves belu!
Ez a hambi isteni! Nagyon köszi, hogy felraktad a receptet, régen nem ettem ilyen finomat:-))). Tegnap megcsináltam a páromnak, aki el volt ragadtatva...úgy érzem, ezt a receptet gyakran előveszem majd:-)))! Üdv:nafra

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-04-23 12:10

Gratulálok az első receptedhez , és köszöntelek közöttünk. Recept elmentve ,mert nagyon szeretik a gyerekeim a hambit:)) Üdv Edit

856
darált marhahús 80 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
alma 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 5 dkg
krémsajt 4 dkg
fokhagyma 1 gerezd
vaj 5 dkg
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 25 dkg
élesztő 3 dkg
0 ízlés szerint
víz 6 dl
padlizsán 1 db
joghurt 2 dl
piros kaliforniai paprika 1 db
madársaláta 5 dkg
olívaolaj 2 ek