Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahús sült zöldségekkel

Marhahús sült zöldségekkel
Marhahús sült zöldségekkel
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig egyszerű a cukorborsó beszerzése, nekem most sem sikerült. Mélyhűtött wok zöldséggel helyettesítettem, kiszedegettem belőle a borsót és egy kevés bébikukoricát is. Risztésztával tálaltam, amit egy kevés szójaszósszal meglocsoltam. 2 éves fiamnál nagy sikere volt.

hozzávalók / 4 adag

A hús pácolásához

A sült zöldségekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük
  2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk.
  3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
  4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük.
  5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát.
  6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük.
  7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is.
  8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük.

  • költség: 3100 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 596
elküldve: 3
receptkönyvben: 123
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai marhahús zöldségekkel, sült marhahús csíkok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofak
zsofak / zsofak Tue, 2013-01-08 16:06

a brokkolit a fél perc forralás után érdemes rögtön jéghideg vízzel leöblíteni. ezt blansírozásnak hívják, és ezáltal a gyönyörű mélyzöld színe a zöldségnek megőrződik.
amúgy jó recept :)

362
marha hátszín 45 dkg
kínai rizsbor 1 ek
fehér bors 1 csipet
0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
szezámolaj 0.5 teáskanál
brokkoli 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
cukorborsó 25 dkg
bambuszrügy 5 dkg
gomba 22 dkg
osztrigaszósz 1 ek
0 ízlés szerint