Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahús tésztával és színes paprikával

Marhahús tésztával és színes paprikával
Marhahús tésztával és színes paprikával
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy Szakácskönyvtár c. receptkönyv sorozatom. A kínai részben találtam ezt a receptet.
Szép, finom és egyszerű.


hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst  és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra felkockázzuk.
  2. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a húst alaposan beleforgatjuk. 20 percig hűtőben állni hagyjuk.
  3. A rizstésztát megfőzzük.
  4. Wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat és pár perc alatt megsütjük benne a húst, majd kiszedjük és félretesszük.
  5. A maradék olajat kiöntjük a serpenyőből. Beletesszük a hagymát és a paprikacsíkokat, kevergetve, rázva 1-2 percig sütjük benne.
  6. Hozzáadjuk a feketebabszószt és a szójaszót. Jól elkeverjük.
  7. A tésztát a zöldségekhez adjuk, összeforgatjuk. A végén kerül bele a hús. 1 perc alatt felmelegítjük. Azonnal tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 499
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marha hátszín rizstésztával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tszandi
Szandi / tszandi Mon, 2010-03-15 16:49

Szia. Imádom a kínai kaját. És ez is nagyon jól néz ki, és jól is hangzik. Csak pár kérdésem lenne. Feketebabszószról még nem hallottam. Hol tudom beszerezni? (kisvárosban élek :) ) Ha kihagyom nagy baj? A rizs ecetet helyettesíthetem sima ecettel vagy balzsamecettel?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2010-03-16 15:38

Szia Szandi! A szószt kínai fűszeresnél, vagy nagyobb szupermarketekben tudod beszerezni. Pont most hallottam egy kínai szakácstól, hogy a rizsecet egészen jól helyettesíthető balzsamecettel. Persze nem ugyanaz az íz, de működik vele a recept. Üdv kiki

tszandi
Szandi / tszandi Mon, 2010-03-15 16:48

Szia. Imádom a kínai kaját. És ez is nagyon jól néz ki, és jól is hangzik. Csak pár kérdésem lenne. Feketebabszószról még nem hallottam. Hol tudom beszerezni? (kisvárosban élek :) ) Ha kihagyom nagy baj? A rizs ecetet helyettesíthetem sima ecettel vagy balzsamecettel?

489
marha hátszín 30 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
rizstészta 25 dkg
szójaszósz 3 ek
mogyoróolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
feketebabszósz 2 ek
szójaszósz 2 ek
kínai rizsbor 1 ek
fehér bors 0.5 kk
cukor 0.25 teáskanál