Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves Bettyke konyhájából

Marhahúsleves Bettyke konyhájából
Marhahúsleves Bettyke konyhájából
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagymamájának receptje. A són kívül semmi ízesítő nincs benne. Isteni finom, igazi házias húsleves. Párom cérnácskával, én tészta nélkül szeretem. Marhahús helyett készülhet csirkével is, akkor még szoktam bele tenni karalábét és néha kelkáposztát is. Legutóbb akkor készült, mikor a párom megfázott. Jólesik olyankor egy forró tányér leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsos csontot egy kisebb edénybe tesszük, és felöntjük vízzel. Magas lángon lefőzzük róla a habot. (Felforraljuk, és amikor habzik, lekapcsoljuk.) Majd átmossuk.
  2. A paradicsomot, paprikát megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, és negyedekre vágjuk. A többi zöldséget is megpucoljuk, és feldaraboljuk.
  3. A leveses edény aljába tesszük a húst és a zöldségeket (a krumpli kivételével), és felöntjük vízzel. Sóval ízesítjük, és feltesszük főni közepes lángon.
  4. Kb. 1 óra elteltével megnézzük. Leszedjük a habot a tetejéről. Ha szükséges, még ízesítjük sóval. Még egy óra elteltével megismételjük ezt a folyamatot, és beletesszük a krumplit.
  5. Amikor már a krumpli is megfőtt (kb még egy óra), akkor leszűrjük a levest. A répákat, a krumplikat és a húsos csontot kiszedjük tányérra. A csontról leszedjük a húst, és a zöldségekkel együtt a leveshez tálaljuk. Tésztával vagy anélkül isteni finom ebédre.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves marhacsontból, marhahúsleves levescsontból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

100
marhacsont 2 db
paradicsom 4 közepes db
paprika 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
0 ízlés szerint
víz 2 l