Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsos burrito

Marhahúsos burrito
Marhahúsos burrito
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem voltam soha nagy burrito rajongó, nekem általában túl száraz. Köszönet tsgcooking.com-nak, hogy meggyőzött az ellenkezőjéről. :)

hozzávalók / 4 adag

A fűszerkeverékhez

A fűszeres öntethez

A húshoz

A tálaláshoz, tekercsekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A fűszerkeverékhez

  1. Összekeverjük az összes fűszert, a fokhagymát belereszeljük.

A fűszeres öntethez

  1. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és 1-2 percig főzzük kis lángon, amíg szép színe nem lesz.
  2. Hozzáadunk 2 kanállal a fűszerkeverékből, és folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot is, és kis lángon addig főzzük, amíg a belemártott kanál végére szépen, sűrűn tapad (kb. 15 perc).

A húshoz

  1. Közben olívaolajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a húst és 2 ek fűszerkeveréket, fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet és a paradicsomot, és kb. 20 percig főzzük, amíg a lé szépen elpárolog. Az utolsó 10 percben mehet hozzá a bab. Nem szabad kiszárítani, de ne maradjon rajta szósz.

A tálaláshoz, tekercsekhez

  1. A rizst hagyományos módon kifőzzük, amíg a hús és az öntet készül.
  2. A tortilla lapokat magunk elé tesszük, mehet bele pár kanál húsos-babos töltelék, majd 1-2 kanál rizs. Ne töltsük túl, úgy nem lehet tekerni.
  3. Két oldalán behajtjuk, majd szépen feltekerjük, és vajazott tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
  4. Megismételjük az összes többi tekerccsel is. Rákanalazzuk a szószt, ráreszeljük a sajtot, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Kb. 30 percig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  6. Az összetépkedett salátával, paradicsommal, avokádóval és tejföllel tálaljuk. Ha maradt még a fűszeres szószból, ne féljünk azzal is jól meglocsolni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 334
elküldve: 1
receptkönyvben: 346
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tex-mex burrito, burrito marhahússal és fűszeres szószzal, tortilla marhahússal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

REGPmeirawillison
REGPmeirawillison Wed, 2016-01-13 00:17

bocsi, de ez inkább enchilada :) a burrito az pont, hogy nem egy száraz cucc, a benne levő cuccok puhán tartják a tortillát, amibe beletekered a tölteléket (bocsi a kötözködésért, csak hát mexikói étteremben dolgozok... :D )

Kodia1
Kodia1 Sun, 2015-10-18 21:31

Isteni finom! Nekem a fűszeres öntet fele is elég volt ehhez az adaghoz.

1125
cayenne bors 1.5 teáskanál
bors 2 késhegynyi
1 kávéskanál
római kömény 2 teáskanál
oregánó 3 szál
fokhagyma 1 gerezd
vaj 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
marha alaplé 4 dl
sűrített paradicsom 140 g
darált marhahús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sűrített paradicsom 4 ek
marha alaplé 1.5 dl
vörösbab 25 dkg
olívaolaj 3 ek
tortilla lap 6 db
rizs 0.75 bögre
cheddar sajt 7 dkg
jégsaláta 10 dkg
avokádó 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
tejföl 100 g
koriander 8 szál
lime 1 közepes db