Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsos empanadas

Marhahúsos empanadas
Marhahúsos empanadas
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Empanadas minden dél-amerikai országban van, és minden háznál máshogy csinálják. Ez a verzió Argentínából, Carina barátnőmtől származik.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a vajat. Durván összekeverjük.
  2. A sót feloldjuk a vízben, és hozzáadjuk a liszthez. Összegyúrjuk, nem kell vele sokat dolgozni, csak amíg összeáll.
  3. Gombócot formázunk belőle, tegyük egy tálba, és letakarva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
  4. Ha kész, kivesszük, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk (kb. fél cm). Tenyérnyi szaggatóval (vagy kisebb müzlis tányérral) kiszaggatjuk.
  5. A töltelékből pár kanállal ráhelyezünk, majd félbehajtjuk, és az illesztési pontoknál kis csavaró mozdulatokkal összenyomjuk.

A töltelékhez

  1. A hagymát olívaolajon megdinszteljük.
  2. A tojást megfőzzük, megpucoljuk.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a babérlevelet, az oregánót és a római köményt.
  4. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a húst. Pár keverés után mehet rá a fűszerpaprika. Sózzuk, borsozzuk, néha megkeverjük.
  5. Kb. addig főzzük, amíg a fölösleges víz el nem párolgott róla. Közben belekeverjük az olívát és a tojást is. Ha kész, hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, mielőtt tölteni kezdjük a tésztát.

A kenéshez

  1. Felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőbe dugjuk, és addig sütjük őket, amíg a tetejük szép aranybarna lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 207
elküldve: 3
receptkönyvben: 288
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhahúsos párna, sós párna, hússal töltött párna

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nextdoor
nextdoor Thu, 2014-06-19 09:19

Gondolkodtam azon hogy esetle ehhez kellene egyáltalán köret? Vagy mi illene hozzá?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-06-19 16:22

Szia!
Nem kell hozzá, olyan lenne, mint ha a pizza mellé sült krumplit vagy grillzöldséget ennél. :) A chimicurriba szokták mártogatni, de amúgy nem igényel semmilyen köretet. :)

Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

199
finomliszt 250 g
vaj 50 g
víz 1 dl
1 teáskanál
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 nagy db
újhagyma 3 db
főtt tojás 2 db
olajbogyó 10 db
fűszerpaprika 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
babérlevél 0 ízlés szerint
oregánó 1 szál
fehér bors 1 csipet
0 ízlés szerint
tojás 1 db