Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével

Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével
Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével
170 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, finom és laktató. Az ünnepeket még emlékezetesebbé varázsolja.

hozzávalók / 4 adag

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Szólj hozzá!

elkészítés

Pitetöltelék

  1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat.
  2. Az előzőleg kockára vágott húst a lisztben hirtelen megforgatjuk, és az olajra tesszük. Hirtelen minden oldalán megpirítjuk. Majd kivesszük az olajból.
  3. A hagymát, répát, gombát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a serpenyőben ezeket is lepirítjuk. Visszatesszük a húst.
  4. A vaj és a dzsem kivételével az összes hozzávalót és egy kevés vizet beleteszünk, majd fedő alatt puhára főzzük. Legvégén hozzáadjuk a vajat és a dzsemet.

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és tésztává gyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük.
  3. Két részre osztjuk. Az egyik felét kisodorjuk, és egy vajjal kikent piteformába tesszük. Erre ráborítjuk a húsos tölteléket, majd a másik, kisodort tésztát. A tetejét megkenhetjük tojással, majd késsel megszurkáljuk. 200 fokon 45-50 percig sütjük.

Püré

  1. A csicsókát megtisztítjuk, vékonyan meghámozzuk, és darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Egy edénybe feltesszük főni őket annyi vízzel, ami ellepi. Ha megfőtt, leszűrjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, és összepürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lejlus

Mióta szakács: 2015.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
kategória: pite
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi sós pite, karfiolpüré marhapitével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1527
marhahús 50 dkg
lila hagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 nagy db
gomba 30 dkg
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 3 db
kakukkfű 2 kk
sűrített paradicsom 2 ek
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
olívaolaj 1 dl
vaj 10 dkg
áfonyadzsem 1 ek
finomliszt 30 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
csicsóka 50 dkg
karfiol 50 dkg
vaj 15 dkg
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet