Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsos töltött palacsinta

Marhahúsos töltött palacsinta
Marhahúsos töltött palacsinta
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna ezt az alap, húsos-töltött palacsinta ételt a Valentin-napra hangolni oly módon, hogy a tálalásban találom meg ennek a módját. A párolt rizs köretet szív alakúra formáztam, egy kisebb mézeskalács szívformával.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Kiválóan illik hozzá vegyesbefőtt, no meg gyertyafény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerköménnyel.
  2. Mikor már háromnegyedig megpuhult a hús, ízesítjük zúzott fokhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal (vagy lecsóval). Megszínezzük őrölt pirospaprikával, majd készre pároljuk.
  3. Hagyományos módon sós palacsintákat sütünk, majd megtöltjük a darált húsos alappal, két szélét behajtjuk, és felgöngyöljük a palacsintát.
  4. Bepanírozzuk, és olajban kisütjük a töltött palacsintákat.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GyurÍnyenc

Mióta szakács: 2012.02.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Valentin napra hangolt ínyenc-töltött palacsinta, húsos töltelékű sós palacsinta panírban, göngyölt palacsinta, húsos palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1677
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
tej 3 dl
ásványvíz 5 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 4 dl