Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahússal rakott krumpli

Marhahússal rakott krumpli
Marhahússal rakott krumpli
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány hete gyönyörű szép marhahúst vettem gulyásleveshez. Kicsit nagyobb darabot kaptam, mint amennyi kellett, így 30 dkg-nyit lefagyasztottam. Azóta bújtam a recepteket, mihez kezdhetnék ennyi marhahússal. Olyan ételt próbáltam keresni, amit az amúgy baromfihús párti családom is elfogad. A rakott krumpli mindig beválik, akármi van benne. Viszont a marhahús meg nem hazudik, képtelenség másnak álcázni, azonnal kiszúrták, hogy ez most valami más. De elismerték, hogy nagyon finom. És ez a lényeg.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában nem túl puhára főzzük. Ha kihűlt, lehéjazzuk, fél cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A szalonnát és az egyik hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon kiolvasztjuk a szalonna zsírját, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többihez hozzáadjuk a hagymakockákat, és megdinszteljük.
  3. Hozzákeverjük a húst, és kevergetve addig addig pirítjuk, míg apró morzsákra esik szét. Ekkor adjuk hozzá a sót, borsot, köményt, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. A zsemlemorzsát is belekeverjük. Bekapcsoljuk a sütőt 220°C-ra.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A másik hagymát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük. A tál aljára tesszük a felszeletelt hagyma felét, rá kerül a hús egyenletesen elsimítva. A krumpliszeleteket a paradicsommal és a hagymával váltakozva ferdén, szép sorban belenyomkodjuk a hús közé. A tetejét megkenjük a félretett szalonnazsírral, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé színesedni kezd.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 494
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahúsos rakott krumpli, húsos rakott krumpli, rakott krumpli másképp, hússal rakott burgonya, pásztorpite másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

737
darált marhahús 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
sűrített paradicsom 2 ek
petrezselyem 0.5 csokor
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
edami sajt 10 dkg