Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhalábszár pörkölt

Marhalábszár pörkölt
Marhalábszár pörkölt
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk, a Dél-Alföldön igen közkedvelt étel.Nagyobb összejöveteleket el sem lehet képzelni nélküle. Igaz, hogy olyankor
nagy adagban, bográcsban készül.
Az én pörköltemben nincs vörösbor, de így is nagyon finom.
Előnye, hogy sokféle körettel (pl: köménymaggal ízesített főtt krumpli, pirított tarhonya, párolt rizs, makaróni), különféle
főzelékekre pedig feltétként fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst az esetleges faggyútól megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük.
  3. Beletesszük a húst és fehéredésig, legalább 15 percig dinszteljük.
  4. Rászórjuk az őröltpaprikát, a sót és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen csak ellepje.
  5. Hozzáadjuk a pirosaranyat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  6. Kb. 2 óra alatt puhára főzzük, ha szükséges a vizet apránként pótoljuk. (Vigyázzunk, nehogy felhígítsuk a pörköltet.)

  • elkészítettem: 78 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 112
össznézettség: 122 527
elküldve: 5
receptkönyvben: 357
elkészítve: 22/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhapörkölt, pörkölt marhahúsból

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giovanni
Giovanni Sun, 2013-10-27 14:51

Kedves Szilagyi Gizela.
Mint eterem vezeto aszt szeretnem Onnek mondani, mindenki maskepen csinalja a marhalabszarat
a piros aranyat nalunk is hasznaljak a szakacsok.

szilagyigizella
iziababa / szilagyigizella Tue, 2012-05-01 05:24

Én rakok még bele fokhagymát is két három gerezdet, és őrölt köménymagot késhegynyit piros arannyal kár elrontani.Nem kell az bele csak kesernyés lesz tőle az íze.

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-03-28 16:45

Szia "burianyu " !
Örömmel észleltem, hogy a pogácsa mellett a marhalábszár pörköltet is az én receptem alapján készítetted és finomnak találtad.
További jó sütés főzést kívánok : Muci

burianyu
burianyu Mon, 2011-03-28 11:49

Ez volt a vasárnapi ebéd. :)
Én zsír helyett olajat használtam, és csak csemege pirosaranyat tettem bele, de nagyon fincsi lett.
Biztos, hogy máskor is elkészítem.

Muci
Muci / Muci Wed, 2010-09-01 15:37

" mézecske74 " !
A storyban külön megemlítettem, hogy ez a pörkölt vörös bor nélkül készül.
Üdv.: Muci

483
marhalábszár 70 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
disznózsír 10 dkg
fűszerpaprika 3 teáskanál
1.5 teáskanál
csípős paprikakrém 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 kis db