Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhalábszár puliszkával

Marhalábszár puliszkával
Marhalábszár puliszkával
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a lábszárpörkölt receptet egy dabasi rokonomtól tanultuk, azóta a Férjem készíti, általában bográcsban, de télvíz idején a konyhában egy kínai öntött vas wokban.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A megtisztított, lehártyázott húst felkockázzuk, a paprikát, hagymákat, meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk.

  2. A főzőedényt kikenjük a kb. 10 dkg zsírral, a hozzávalókat elfelezzük, és kétszerre rétegezzük az edényben: egy réteg hús, zöldpaprika, paradicsom, hagymák, sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk, kb. 2 ek kechupot és 1 ek paprikakrémet nyomunk rá, a réteget megismételjük.

  3. Feltesszük a tűzre, és lassú tűzön elkezdjük fedő alatt főzni, amikor elkezd a szélein forrni, összekeverjük, belerakjuk a babérlevelet, borókabogyót, és /a hús állagától függően/ kb. 1,5- 2 óráig főzzük, közben az elpárolgó folyadékot időnkét vízzel pótoljuk, a vörösbort az utolsó 15 perc előtt adjuk hozzá.

  4. Ez az elkészítési mód a szabad tűzi pörköltfőzés egy igen praktikus módja, és a végeredmény csodálatos. Köretnek puliszkát /polenta/, juhtúrós csuszát vagy sztrapacskát ajánlok hozzá.


  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 641
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúpörkölt bográcsban, fűszeres lábszárpörkölt, marhapörkölt polentával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
marhalábszár 1 kg
zöldpaprika 3 db
vöröshagyma 2 nagy fej
paradicsom 3 db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ketchup 2 ek
paprikakrém 1 ek
babérlevél 2 db
borókabogyó 6 db
disznózsír 10 dkg
vörösbor 1 dl