Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhalábszár vadasan

Marhalábszár vadasan
Marhalábszár vadasan
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi békebeli klasszikus, ami lábszárból is tökéletes ünnepi vagy hétvégi fogás.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krokett, zsemlegombóc, esetleg spagetti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és szeleteljük (amennyire tudjuk).
  2. A hagymát és a kétfajta répát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  3. A zsírt egy nagyobb fazékban megolvasztjuk, majd rátesszük a húst két-három adagban, és mindkét oldalát barnára kapatjuk 3-4 perc alatt, majd kivesszük, és félretesszük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát, és pár percig főzzük, míg felszedi a pörcöket, és kissé üveges lesz.
  5. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a babérlevelet, és hozzáadjuk a répákat.
  6. Kicsit összekeverjük, pár percig főzzük, majd felöntjük 2 deci vízzel. Lefedve főzzük kb. 3 órát, vagy amíg a hús meg nem puhul. időnként keverjük át, és ha szükséges, öntsünk alá egy kis vizet.
  7. Ha elkészült, vegyük ki a húsokat és a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítsük a répákat. Ha túl száraz, adjunk hozzá egy kis vizet.
  8. Egy kisebb lábosban karamellizáljunk 5 ek. cukrot, majd ha már szép színe van, és folyik, öntsük a forró zöldségpüréhez, és keverjük el. Ha kicsit egyben maradna, nem kell aggódni, el fog olvadni.
  9. Hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és héját, és ha szükséges, még utánaízesítünk. Mehet bele a tejföl, keverjük el jól. Tegyük vissza a húst, egyet még forraljunk rajta, majd zárjuk el alatta a lángot.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas marhalábszárból, vadas marha

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

352
sertészsír 2 ek
marhalábszár 80 dkg
vöröshagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
sárgarépa 4 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
víz 2 dl
cukor 5 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
mustár 2 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
tejföl 1 dl