Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhalábszár zöldségágyon sütve

Marhalábszár zöldségágyon sütve
Marhalábszár zöldségágyon sütve
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, csontos marhalábszár-szeletet vettem. Hosszan keresgéltem a neten, végül a divány.hu oldalon találtam egy hosszan sült marhalábszár receptet, ez volt az alap. Sajnos kifelejtettem az eredeti receptből a kakukkfüvet és a bort, de így is remek, ízletes, puha, finom lett a hús. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben 1-1 kanál olívát és vajat olvasztunk, ezen a hús mindkét oldalát 4-5 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, lefedjük.
  2. A serpenyőben fedő alatt 15-20 percig kis lángon megpároljuk a feldarabolt zöldségeket.
  3. Egy fedeles cserépedénybe rakjuk a megpárolt zöldséget, ráhelyezzük a húst, felöntjük az alaplével. Egy nagyobb darab sütőpapírt összegyűrünk, bevizezzük, rárakjuk az edényre, majd ráhelyezzük a fedelét is.
  4. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fedelét és a papírt, és visszarakjuk a sütőbe, hogy kicsit besűrűsödjön a zöldségalap. 20 perc után óvatosan megfordítjuk a húst, és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
  5. A húst tálra rakjuk, fóliával lefedve pihentetjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal. A mártáshoz a puhára párolódott zöldséget botmixerrel összetörjük, elvileg még vajat is kellett volna hozzáadni, de túl zsírosnak éreztem volna, enélkül is jóízű volt.
  6. A húsra rákanalazzuk a petrezselymes citromhéjat,és a mártással körítve, főtt krumplival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 4 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
248 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lassan sült marha cserépedényben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
marhalábszár 70 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
citromhéj 1 citromból nyert
marha alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint