Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel

Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel
Marhalábszárpörkölt 3. - vörösboros, velővel
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először óvatosan ízesítem, majd, mikor a hús megpuhult, akkor fűszerezem készre az ételt, így jobban megmarad a fűszerek íze.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt burgonyával, illetve galuskával vagy kenyérrel tálalom. Italnak száraz vörösbort kínálok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, tv paprikát aprítógéppel pépesre daráljuk, majd az olvasztott zsíron megdinszteljük.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pörköljük. Ezt követően megfűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A velőt 650 W-on 2 percre mikróba tesszük egy kevés vízzel (így könnyebben tisztítható). Deszkára tesszük, és késsel vakargatva megszabadítjuk a hártyáitól.
  4. Amikor a hús megpuhult, mellé rakjuk a velőt, valamint a vörösbort, és még kb. 5 percig forraljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 652
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

boros marhapörkölt, velős marhapörkölt vörösborral, boros-velős marhapörkölt, marhalábszárpörkölt borral és velővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1046
marhalábszár 2 kg
sertésvelő 30 dkg
vöröshagyma 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 1 nagy db
mangalica zsír 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
paprikakrém 1 ek
vörösbor 1 dl