Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhapofa pörkölt

Marhapofa pörkölt
Marhapofa pörkölt
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig lehet marhapofát kapni, ezért azonnal lecsaptam rá, mikor megláttam a hentesnél. Az olcsóbb húsok közül szeretem a marhapofát és a marhanyakat is, mert finom omlós hús, és jóval "hamarabb" meg lehet főzni, mint a többit (amennyiben hosszan főtt ételről beszélünk).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhapofákat alaposan meg kell tisztítani az inaktól, majd nagy kockákra vágjuk fel.
  2. A hagymát és a fokhagymát összeaprítjuk, és feltesszük pirítani az olajon.
  3. Amikor elkezd színesedni a hagyma, akkor hozzáadjuk a húskockákat. Folyamatosan kevergetve pirítjuk, miközben hozzáadjuk a fűszereket, melyekkel tovább pirítjuk 6-10 percig.
  4. Közben a megmosott paprikát és paradicsomot felaprítjuk, és azt is a húshoz adjuk, tovább pirítjuk vele még legalább 5 percig.
  5. Ekkor felöntjük a borral. Várunk 1-2 percet, míg elforr a bor alkoholtartalma. Hozzáöntjük az alaplevet, és lefedve, nagyon kis lángon 2 órán át főzzük a húst. Ez idő alatt omlóssá válik.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 982
elküldve: 2
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marharagu, marhapörkölt, vörösboros marhapörkölt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Mon, 2014-05-12 23:26

Kedves Évi!
Ez nagyon jó kaja lehet. Ki kell próbálnom, majd figyelni fogom mikor lehet kapni, eddig marhalábszárból készítettem a pörköltet, és én is díjazom a marhanyakat is.
Vannak akik nem szeretik a marhahúst, de szerintem ők még ettek jól elkészítve.
Meglepődtem a kakaóporon, de végül is miért ne, füstölt pirospaprikát hol lehet beszerezni?
Örömmel olvasom, hogy te is a nagycsarnokba jársz, kár, hogy elmehetünk egymás mellett, meg nem ismernélek miután ott nem egy aranyos zebra képében látnálak.
A csarnokban többször kérdeztem az írót, végül - lehet, hogy ennek hatására - most már lehet kapni a középső fő út és a főbejárat felől nézve baloldali zöldséges sor közötti átjáróban levő tejes üzletben.
üdv: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-05-13 08:18

Szia Margó!

Imádom a csarnokot. Mellette a pipa utca sarkán az Ázsia boltban szoktam a füstölt paprikát venni, illetve szinte minden fűszeremet (3-4 nagy szekrénnyi). Imádni fogod. Bár szerintem a fűszereseknél a csarnokban is kapsz.
A képről csak annyit, hogy előnyösebb a jelenlegi. Ha rákeresel a "hét szakácsa" tavalyi nyári számokra, személyesen is láthatsz és akkor nem megyünk el egymás mellett. Örülök, amikor találok valakit, akivel ennyire egyezik az ízlésünk.
Szeretettel: Évi néni

dadimami
dadimami Tue, 2014-05-13 23:07

Kedves Évi!
Úgy látszik tényleg egy az ízlésünk, mert én is imádom a csarnokot, sőt az Ázsia boltban is szoktam vásárolni, (leginkább étkezési búzacsírát a kedvenc ribizlis pitémhez, aminek a receptjét már régóta szeretném ide a NoSaltyra is feltenni, a Mindmegette-n már régóta fent van, de ide előbb szakáccsá kellene átlényegülnöm, és arra még nem vetemedtem). Jó volt a felvetés, na és persze, hogy így reagáltál láttalak, gondolom a csarnokban megismerlek, úgy is, hogy nem Ferenc József társaságában leszel. Az Ázsia boltban keresni fogom a füstölt paprikát, és figyelek hátha éppen ott futunk össze egyszer. Előbb, vagy utóbb már teszek fel egy képet is, mert, hogy még nem tettem. A Tied egyébként nagyon jó, egyszer olvastam a történetét tőled, nagyon tetszett.
Szeretettel: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-05-14 09:33

Kedves Margó!
A marhapofa a középső sor utolsó, Pick-es hentesnél kapható. Van, hogy nem teszik ki, de ha kéred, akkor kapsz. Várom a találkozást.
Lelkesedésedet tekintve igazán lehetnél közöttünk szakács.
Szeretettel: Éva

dadimami
dadimami Mon, 2014-05-19 09:09

Kedves Évi!
Köszönöm soraidat! Pénteken jártam a csarnokban, nyitott szemmel, most viszont nem e hónapban már nem megyek, azután ismét és ha egy ideig a véletlen nem hoz össze, majd rásegítünk.
Szeretettel: Margó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-05-19 09:47

Kedves Margó!
Én most pont a csarnokba és az Ázsiába készülök, de akkor nem találkozunk össze. Én sem tervezem már ebben a hónapban, de ha gondolod, amikor készülsz, írj rám 1-2 nappal és akkor direkt találkozhatunk.
Legyen szép napod!

Ölel: Éva

dadimami
dadimami Mon, 2014-05-19 22:33

Kedves Évi!
Remélem nem lesz semmi akadálya, majd jelentkezem.
Szeretettel: Margó

gizusmama
gizusmama / gizusmama Mon, 2014-05-12 08:56

Szia!! Évi néni :)
Lány korom óta nem ettem marhapofát, hol lehetne hozzá jutni?
Még Pesten éltünk akkor ettem, a 60-as években. 95 óta elköltöztünk ide Fejérmegyébe, elég volt Pestből. Na de mindegy nem ez a téma, ha nem az, hol jutsz hozzá???

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-05-12 10:11

Szia Gizus Mama!

Én a Fővám téri nagycsarnokban szoktam venni. De biztosan kapsz a közeletekben is. Esetleg érdemes nagyobb mennyiséget beszerezni.
Üdv Évi nénni

587
marhahús 1.2 kg
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
chilipehely 1 teáskanál
tv paprika 2 db
paradicsom 4 közepes db
félszáraz vörösbor 3 dl
marha alaplé 3 dl