Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhapörkölt 3. - "tető alatt"

Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
280 perc / előkészület: 40 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért adtam a "tető alatt" nevet, mert ez bent készült a gáztűzhelyen. Ha lehet, és az idő engedi, én inkább bográcsban, szabad tűzön szeretem főzni, az az igazi. (Ma ez nem jött össze.)

hozzávalók / 6 adag

A pörkölthez

A nokedlihez

ajánlat

Uborkasalátával tudom ajánlani, bár tudom, ez télvíz idején nem az igazi, de majd nyáron!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockára vágott húst, sózzuk és megfuttatjuk a hagymás zsíron (addig pároljuk, míg minden oldala "kifehéredik"). Hozzáadjuk a lecsót és a fűszereket -kömény, borókabogyó, babérlevél, 1 kk paprika, az apróra vágott fokhagyma felét és egy csipet majorannát. (Nem szabad erős tűzön főzni, csak "peszeregtetni!!!)
  2. Főzés közben a levét folyamatosan pótoljuk, ne egyszerre, hanem mindig csak egy kicsit.
  3. 2/3 fővésnél adjuk hozzá a fennmaradt fűszereket, és főzzük készre.

Nokedli elkészítése:


  1. Tálba belerakunk 2-3 ek lisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadunk egy nagycsipet sót és 1 dl-vizet. Simára keverjük, hozzáadunk még 1 dl-vizet és annyi lisztet, amennyit felvesz.
  2. Az egészet simára kikeverjük, jó sűrű masszát kell kapnunk! Egy fazékban felrakunk vizet forrni, sózzuk, és egy kis olajat öntünk bele.
  3. A nokedlit ebbe a zubogó vízbe szaggatjuk,  Ha megfőtt, egy jénaiba szedjük, amibe előzőleg rakunk 1 kk zsírt, és az egészet jól összekeverjük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 88 962
elküldve: 6
receptkönyvben: 222
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borókabogyós marhapörkölt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2012-03-05 16:42

Kiváló recept,bár én mindig friss paradicsomot és paprikát teszek bele.Természetesen télen a házi natúr lecsó jó hozzá.

enontiti
enontiti Sun, 2011-05-15 16:22

 
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lesz a marhapörkölt a piros és a barna szín közötti? A férjem nagyon szereti ezt az ételt, de még nem sikerült elérnem az olyan színű pörit, mint amilyet az étteremben elé tesznek, a tiéd pedig pont úgy néz ki...
És azt is megkérdezném, hogy borókabogyót honnan lehet szerezni?
Köszönöm a válaszod!
Mindenképp kipróbálom ezt a receptet.

enontiti

Yve
Yve / Yve Sun, 2012-01-15 06:20

Sziasztok!
Kis mustarral is probalkozhatsz szinen, de izre is (tuzrol leveves elott, martasba keverni)! Kezdesnek csak 1/2 tk-al ajanlom, s ha tetszik legkozelebb johet 1 tk, 1 ek...izles keri.
Tjozsi! Egyetlen recept szerint keszitem a markahust. Meg eddig sehogysem sikerult masfelevel. A te recepted lesz a kovetkezo probalkozasom. A hozzavalokat olvasva (bar a vorosbort ki nem hagynam belole), ezt csak emberi kez ronthatja el...remelem nem az enyem lesz az :P :)
U.I. Lehet kis mustart is hozzakavarok majd, mint enontitinek is ajanlottam, elotte viszont feltetlen megkostolom anelkul.

Vidam hetveget!

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Sun, 2012-01-15 07:38

Várom a visszajelzést, remélem nem fogsz csalódni! / A mustárt viszont jó ötletnek tartom, főleg ízileg, ki fogom próbálni./ További szép napot!

Yve
Yve / Yve Wed, 2012-01-18 05:55

...hogy csalodni? Ez a recept ugy finom, ahogy van!!! (VAGYIS ami nekem volt hozza itthon, elkeszitettem. A bogyot nemcsak nem ismerem, de nem is lehet mifelenk kapni + a majoranna is kimaradt, ami lehet izben fontos szerepet vesztett) megis: nekunk igy, ahogy tehettem, NAGYON IZLIK(ETT).
A mi csaladunk a borju-marhahus keszitesekor igazan bosegesen el, hiszen dupla annyi hagymat kell adagoljak, (jelen esetben 1 kg hushoz 4 nagyobb fej hagyma), mert a mar majdnem keszre fott szaft az eloetelunk :) Mindenki kap egy szelet martott kenyeret, amire hagyma is jut boven (savanyusaggal korbeuljuk), s azutan ontom fel ismet es utoljara meg egy kis vizzel, de oszinten irom, nem gondoltam volna, hogy mustar es bor nelkul ilyen lesz.
Aztan a nokedlis valtozat...... nyomtatast igenyelt, ami sajat konyham receptjei kozt is szerepel immar, nemcsak NoSaltys gyujtemenyemben. Lehet masnak nem ujdonsag, en meg fiatal vagyok :P, most gyujtom ossze unokaim reszere tapasztalataim, emlekeim, kedves torteneteim - finom izeket :)
Nagyon szepen koszonjuk.
Kellemes hetet, Evy

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Mon, 2011-05-16 18:03

Szia!
Szerintem csak annyi, a szaftot kell megfelelő sűrűre főzni. Ha "lassú" tűzön főzöd minden alapanyag, a hús kivételével teljesen szétfő, így adva ki minden íz és színanyagot. Én elég sok időt szoktam szánni a főzésre, hisz itthon a saját kedvünkbe akarunk járni. Az éttermi technológiát nem ismerem.
Remélem tudtam segíteni, további jó főzőcskézést.
Üdv; Tjózsi.

tucsi...
tucsi... Fri, 2010-04-02 08:31

Üdv!Tegnap hozzájutottam egy kis lábszárhoz ,és eszembe jutott a "tető alatt"marhapörkölt,úgyhogy ma ez alapján készítem!Köszönöm !

Tjózsi
Tábori József / Tjózsi Fri, 2010-04-02 14:35

Remélem, nem fog csalódást okozni!! Kicsit időigényes, de megéri.
Ha elkészült, jóétvágyat hozzá!!
Üdvözlettel; Tjózsi.

tucsi...
tucsi... Sun, 2010-03-07 12:52

Ez "merénylet "a naiv éhes látogató ellen!Nyami-nyami ,ez biztos fincsi!

961
marhalábszár 2.5 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
mangalica zsír 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
lecsó 275 g
fűszerpaprika 2 kk
babérlevél 2 db
köménymag 1 csipet
borókabogyó 4 db
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek