Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhapörkölt egyszerűen

Marhapörkölt egyszerűen
Marhapörkölt egyszerűen
185 perc / előkészület: 25 perc főzés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt csak szaftos húsból főzzük, különben egy darabig rágódhatunk rajta. Bográcsban készítve a legfinomabb.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd a kockára vágott húst fehéredésig átfuttatjuk rajta. Mikor egy kis levet enged, levesszük a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát, nyakon öntjük egy kevés vízzel. Egyszerre mindig keveset adjunk hozzá. A só kivételével dobjuk bele a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon főzzük kb. 1 órát.
  2. Most sózzuk meg, és öntsük rá a bort. Mehet bele a feldarabolt paprika és paradicsom. Egy újabb óra elteltével kóstoljuk meg a pörköltet, hogy kell-e bele még valami fűszer, na és puhul-e a husi.
  3. Ha megpuhult a husi, fedő nélkül, nagyobb lángon, sűrűbbre főzzük a szaftot.
  4. Friss kenyér vagy főtt tészta, esetleg sült burgonya is adható mellé. Kovászos uborkával kínáljuk.
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 88 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marhapörkölt, egyszerű marhapörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lakhesys
Lakhesys Thu, 2018-01-04 21:30

Nekem nagyon finom lett, paprika és paprikakrém nem került bele, mert nem volt itthon. Majdnem 6 órát főtt mire igazán megpuhult, de ez nem a recept hibája :)

316
marhalábszár 150 dkg
vöröshagyma 3 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
csípős paprikakrém 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
vörösbor 1 dl
mangalica zsír 2 ek
0 ízlés szerint
víz 6 dl