Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marharolád fetával meg padlizsánnal

Marharolád fetával meg padlizsánnal
Marharolád fetával meg padlizsánnal
210 perc / előkészület: 45 perc főzés: 150 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tündér receptjét szerettem volna elkészíteni (padlizsános tarjatekercsek), de nálunk nincs juhtúró. Disznóhús helyett marhát használtam, mert azt már megvettem. A padlizsán kicsit többre sikerült, mint amire szükségem volt, így a maradékból egy szószt varázsoltam a roládokhoz. Így már viszont elég volt egy natúr főtt rizs az egészhez, pedig Tündér zöldséges rizskörete is nagyon csábító.

hozzávalók / 7 adag

a töltelékhez

a hús párolásához meg a szószhoz

ajánlat

Főtt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

a töltelékhez

  1. A padlizsánokat megpucoljuk, felszeleteljük kb. 1.5 cm vastagra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük az olajjal mindkét oldalukat, sózzuk.
  2. 200 C-on sütjük 15 percet.
  3. A feta sajtot elmorzsoljuk.

a hús párolásához meg a szószhoz

  1. A húst felszeleteljük ujjnyi vastagra, majd jól kiklopfoljuk. Az egyik felét sózzuk, borsozzuk, a másik felét (amire a tölteléket tesszük) csak borsozzuk.
  2. Minden szelet húsra rakunk egy szelet padlizsánt, kb. egy evőkanálnyi fetát, és feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. A felhevített olajon megpirítjuk a roládokat két-három részletben. Amivel kész vagyunk, rakjuk egy tányérra.
  4. Öntsük az edénybe az alaplevet, és oldjuk fel vele az aljára lesült finomságokat. Tegyük vissza a hústekercseket, és kis lángon, lefedve pároljuk puhára. Ez 1.5-2 óra hossza.
  5. Amikor megpuhult a hús, szedjük ki a tálaló edényre, tartsuk melegen.
  6. A kimaradt padlizsánszeleteket vágjuk apró kockára, rakjuk az edénybe, főzzük együtt pár percig. A hideg vízben keverjük el a keményítőt, öntsük a padlizsánhoz. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Botmixerrel simára daráljuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános marha, fetás marhasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

358
padlizsán 2 db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
feta sajt 15 dkg
marhahús 1 kg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
marha alaplé 2 dl
víz 60 ml
étkezési keményítő 2 csapott ek