Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhasült pikáns csokoládészószban

Marhasült pikáns csokoládészószban
Marhasült pikáns csokoládészószban
145 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ki szerettem volna próbálni egy olyan receptet, ahol a húshoz csokoládés öntet társul és most ennek is eljött az ideje. Nem csalódtam, nagyon ízlett. A csoki íze nem érződik annyira erőteljesen a szószban, de ettől lesz olyan sejtelmesen pikáns. A receptet "Az ibériai konyha" (Szabó Béla - Klement András) című szakácskönyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként csőtésztát főzzünk hozzá, ami a szósszal összekeverve, szintén nagyon finom. Ha szép selymes mártást szeretnénk, akkor a végén szűrőn passzírozzuk át a szószt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben olajon elősütjük.
  2. Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát.
  3. Hozzákeverjük a paradicsompürét, borecetet, és egy percet még pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a húslevest és a fehérbort is, majd ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  5. A húsokat beletesszük a lébe, és befedve, kis lángon két órán keresztül pároljuk, hogy jó omlós legyen. Néha pótoljuk a levét.
  6. Ha kész, a húst kivesszük a szószból, amibe belekeverjük a reszelt csokoládét.
  7. A szeleteket a mártással leöntve, csőtésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 753
elküldve: 8
receptkönyvben: 188
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aragóniai sült marhahús, asado de buey, marhacomb fehérboros csokiszószban

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2013-06-30 22:02

Megcsinaltam, finom lett :)
Koszonom a receptet, mentve ;) Ilyet fozok maskor is.

Bettike0930
Bettike0930 Mon, 2011-12-12 15:52

wow :D alig várom, hogy sor kerüljön erre a receptre :) (az a baj hosszú a sor)

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2011-12-20 01:38

Kedves Bettike0930!
Én is hasonlóképp voltam ezzel, de végül csak sorra került a kipróbálása.. :) Remélem neked is ízleni fog! :) Üdv: Szaszy

605
marhacomb 90 dkg
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
sűrített paradicsom 5 dkg
vörösborecet 2 ek
petrezselyem 1 csokor
marha alaplé 4 dl
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
étcsokoládé 6 dkg