Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhasült vörösboros pecsenyelével

Marhasült vörösboros pecsenyelével
Marhasült vörösboros pecsenyelével
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd című könyvében találtam ezt a fenséges receptet. Nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, főleg ha az összes köretet elkészítjük hozzá, de fenséges íze megéri a befektetett energiát. Én a húst nem egyben készítettem el, hanem vastagabb szeletekre vágtam fel, majd így pirítottam, sütöttem meg (gyorsabban megsül).

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A pecsenyeléhez

ajánlat

Köretként glasszírozott répát, sült burgonyát, és yorkshire pudingot készítettem. Ajánlom mindenkinek, hogy feltétlenül készítse el hozzá az utóbbit, mert fenséges köret a hús mellé, főleg jól nyakon öntve a pecsenyelével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután forró serpenyőben az olívaolajon oldalanként aranybarnára pirítjuk. Betesszük a sütőbe.
  3. Amikor a hús elkészült (ízlés szerint angolosan/félig vagy jól átsülve), kivesszük, és hagyjuk lefedve kicsit pihenni.
  4. A tepsiben visszamaradt felesleges zsiradékot leöntjük, majd közepes lángon hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vékonyra vágott lila hagymát, a hámozatlan fokhagymát és a paradicsomokat.
  5. 4-5 perc pirítás után felöntjük a borral, és felforraljuk. A paradicsomokat szétnyomkodjuk benne, majd felöntjük az alaplével.
  6. Addig forraljuk, míg a felére besűrűsödik, majd szűrőn átpasszírozzuk. Ezután pecsenyelé állagúra sűrítjük.
  7. A húst felszeleteljük, majd körettel és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 276
elküldve: 7
receptkönyvben: 432
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

vörösboros marhasült, angol marhasült

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dave
Dave / Dave Thu, 2010-03-11 09:27

Szia!

Én az alábiakkal szoktam számolni:
Egyben sült húsnál, ha angolosan szeretnéd elkészíteni akkor 15perc/450g-al számolj, ha félig átsülten akkor 20perc/450g.
Szeletelt húsnál (kb. 22dkg) kb. 6-8 percig hogy közepesen átsültek legyen, és 12-15 percig, hogy teljesen átsült.

pankadraga
Panka / pankadraga Wed, 2010-03-10 16:50

Szia!

Ahhoz, hogy egy elég vaskos szelet (máfél ujjnyi) közepesre süljön a sütőben, mennyi időre van körülbelül szükség?
köszönöm

524
marha hátszín 1.2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 2 szál
fokhagyma 4 gerezd
lila hagyma 2 kis fej
paradicsom 4 db
vörösbor 3.5 dl
marha alaplé 1.2 l