Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp

Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
Marhaszelet Greuze módon - kicsit másképp
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vízvári Mariska receptje nagyanyám repertoárjából. Az eredeti receptben gomba is van, ezt most kihagytam, Vilmos nem kedveli a gombát. Ha gombával akarjuk készíteni, akkor a kenyérszalonnás, hagymás zsíron először a gombát pirítjuk, ahhoz adjuk az apróra vágott májat és majoránna helyett petrezselyemzöldet. Ezt a gombás-májas egyveleget ledarálva kenjük a húsra a kelkáposzta alá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sokféle húsból készíthetjük: sertésszűzérme vagy comb, akár karajból is; borjúcomb vagy karaj; marha vesepecsenye - hát naná!
Párolt rizzsel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a májat szeletekre vágjuk, a hagymát és a kenyérszalonnát kockára.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
  3. A zsír felét lábasban megolvasztjuk, a hússzeleteket pirosra sütjük, majd kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A kelkáposztát sós vízben megfőzzük.
  5. A zsír másik felén pirítjuk a kenyérszalonnát, majd üvegesre pároljuk a hagymát.
  6. A májszeleteket a szalonnás hagymán megpirítjuk, majoránnával szórjuk.
  7. A puhára párolt hússzeletek levét tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket.
  8. A hússzeleteket májszeletekkel borítjuk, sózzuk, borsot darálunk rá.
  9. A májszeleteket kelkáposzta levelekkel borítjuk 3-4 rétegben.
  10. Végül bacon szeletekkel fedjük, és forró sütőben a szalonnát rásütjük a halomra.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 413
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésmájjal és kelkáposztával halmozott párolt marhaszelet baconnel átsütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kispircsi
kispircsi Sun, 2012-12-16 12:56

Nekem ma is ünnep volt, próbaképpen megcsináltam marhahúsból. Isteni finom lett lehetne már karácsony.

858
marhacomb 80 dkg
sertésmáj 25 dkg
kelkáposzta 0.5 közepes fej
mangalica zsír 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
kenyérszalonna 5 dkg
bacon 8 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint