Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marinált hermelin sajt - nakládaný hermelín

Marinált hermelin sajt - nakládaný hermelín
Marinált hermelin sajt - nakládaný hermelín
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy mindenkinek megvan-e az az összetéveszthetetlen cseh érzés, amikor egy helyi étteremben – ez nálam Prágában mindig a A kehelyhez Svejk étterem és söröző – a borvirágos orrú pincér hatalmas kriglikkel kacsázik az asztalhoz, aztán rábeszél egy kis sörkorcsolyára is. Ez nem lehet más, mint az ötliteres üvegekben gondosan rétegzett nakládaný hermelín, vagyis a pácolt hermelin.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sörkorcsolyának vagy csak úgy vendégváró falatnak nagyszerű. Tálalj mellé friss vagy pirított bagettet, zsemlét. Egyébként elkészítheted gasztroajándéknak is egy sörkedvelő barátodnak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeleteljük a tisztított hagymát nem túl vékonyan, a fokhagymagerezdeket pucoljuk meg és felezzük, aztán készítsük elő az összes fűszert.
  2. Készítsük el a tölteléket. Egy közepes piros húsú paprikát, például ramiro vagy kápia paprikát vágjunk apró kockákba. Hasonlóan adjuk hozzá a chilit kockázva. Mehet hozzá egy kis fűszerpaprika, só és bors, valamint egy csepp olaj. Így keverjük össze egy kisebb tálkába az egészet. A sajtokat vágjuk félbe, és ezzel a töltelékkel pakoljuk tele az egyik felüket, majd hajtsuk rá fedőként a másik, üres oldalt.
  3. Egy tiszta, nagyobb csatos üveg aljára kezdjük el bepakolni a hagymakarikákat, csak kb. 4-5-öt, mehet mellé pár szem bors, babérlevél, chilipehely, szegfűbors, borókabogyó és egy kevés friss rozmaring. Erre jöhet egy töltött sajt, majd kevés olaj, hogy még éppen ne lepje el. Így folytassuk az építkezést, amíg tele nem lesz az üveg. Végül a tetejére is tegyünk mindenből bőven, locsoljuk olajjal, és csukjuk be az üveget.
  4. Ha szobahőmérsékleten tartjuk a sajtokat, akkor elég 3 nap nekik. Ha hűtőbe tesszük, abban az esetben érdemes tovább várni, minimum 5 napot, de inkább egy hetet. Ha tovább hagyjuk, abból sem lesz baj, de minden nap figyeljük, és ha kezdene furán zavaros lenni az olaj, akkor gyorsan fogyasszuk el, mielőtt megromlana. Igazából nem is tudom, miért írom ezt le, mert erre nem kerül sor, olyan finom, hogy egyből elfogy ez a kis adagocska! Dobrou chut'! Azaz jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 031
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
336 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos sörkorcsolya, pácolt camembert, camembert fűszeres pácban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

586
camembert sajt 375 g
kápia paprika 1 közepes db
chili 1 db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
babérlevél 9 db
négyszínű bors 1 ek
szegfűbors 1 teáskanál
borókabogyó 3 db
napraforgó olaj 3 dl
rozmaring 2 szál