Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marinált laskagomba

Marinált laskagomba
Marinált laskagomba
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm apukájáék laskagombát termesztenek. Hozzájutottam egy friss adaghoz, na, meg ehhez a recepthez. Gyorsan ki is próbáltam. Laskakedvelőknek ajánlom!
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek mellé köretnek, vagy csak egyszerűen hidegen pirítósra halmozva ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálba vagy tepsire tesszük egymás mellé a megmosott laskagombákat.
  2. Sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. Sütőben a grillt előmelegítjük, és puhára grillezzük a gombákat. Félidőben megfordítjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a gombát és az átpréselt fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  5. A legvégén kerül bele a felaprított bazsalikom. Ezzel már csak összeforgatjuk, és tűzről lehúzzuk.
  6. Beleöntjük a citromlevet és a bort, jól összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 788
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grillezett-pirított laskagomba, laskagomba grillezve, pirított laskagomba, fűszeres laskagomba

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sat, 2015-01-17 20:57

Ez mitől marinált?
Kiegészíteném a receptet, ha nem probléma.
7. A hűtőbe helyezzük és legalább 1 éjszakán át ( inkább 2 ) állni hagyjuk.
8. A hűtőből kiszedve, lecsöpögtetve többféleképpen felhasználhatjuk.
Bocsi
Z.

104
laskagomba 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
bazsalikom 1 csokor
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 3 ek
fehérbor 30 ml