Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marinált sült paprika 3.

Marinált sült paprika 3.
Marinált sült paprika 3.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus antipasti recept.  Ennek a receptnek a mediterrán térségben nagyon sok változata van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A paprikákat megmossuk, majd szárazra töröljük. Előmelegített sütőben sütjük, míg a héjuk hólyagosodni, barnulni kezd, majd megfordítjuk.
  2. A sült paprikákat egy nylonzsacskóba tesszük kb. 5-10 percre “izzadni”, majd meghámozzuk.
  3. A paprikákat hosszanti irányba megfelezzük, és óvatosan egy késsel kivágjuk a magházat és az ereket. A paprikát nagyobb darabokra vágjuk, és a paprikalével együtt edénybe tesszük.
  4. A préselt fokhagymát elkeverjük a kakukkfűvel, az olajjal, az ecettel, sóval és borssal.
  5. A paprikákat leöntjük a fenti páclével, és legalább 30 percig állni hagyjuk.




  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 283
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült paprika, marinátl paprika

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Accca
Accca Thu, 2017-08-24 17:21

Helló!
Ajánlom mindenkinek a kesztyű használatát, mert a piacon vett édes pirospaprika között nekem volt csípős. Fájtak pucolás után az ujjaim :D

227
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 1 ek
balzsamecet 20 ml
olívaolaj 80 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint