Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marlenka Lizinka konyhájából

Marlenka Lizinka konyhájából
Marlenka Lizinka konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle marlenka receptet kipróbáltam már. Egyiket sem találtam különösebben jónak. Ötvöztem a receptek hozzávalóit, és megalkottam a saját ízlésemnek megfelelő sütit. Hát... ez tényleg nagyon finomra sikerült!

 

hozzávalók / 6 adag

mézes tészta

krém

csokidísz

Szólj hozzá!

elkészítés

mézes tészta

  1. Az egész tojásokat habverővel a legalacsonyabb fokozaton jól kikeverjük a cukorral, sóval.
  2. Folyamatosan hozzácsorgatjuk a mézet. Utána hozzátesszük a szódaporral elkevert lisztet. Nagyon lágy tésztát fogunk kapni!
  3. Egy kilisztezett, műanyag edénybe tesszük a masszát, majd lefóliázunk, és rátesszük a tetejét. Hűvös helyen legalább 24-30 órát pihentetjük!!
  4. Az idő leteltével a megszilárdult tésztát gyúródeszkára tesszük, és öt részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle.
  5. Egymás után jól alálisztezve vékony lapokat nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben vajazott-lisztezett sütőlap hátulján aranybarna lapokat sütünk. A lapokat még nyersen érdemes tűvel megszurkálni, vagy sütés után egy tálca segítségével jól lenyomni, nehogy felpúposodjon.

krém

  1. A tejfölt egy nagyobb üstben kemény habbá verjük (gépi habverő legmagasabb fokozat) úgy, hogy apránként adagoljuk hozzá a cukrot és a mézet. A vége felé hozzáöntjük a habfixálót. Amikor kész, óvatosan belekeverjük a darált diót. A dióból egy evőkanálnyit félreteszünk a tetejére.
  2. A krémet négyfelé osztjuk, és ezzel töltjük meg a lapokat. Egy keveset hagyunk a tetejére is.

csokidísz

  1. A vajhoz adjuk a cukrot és a kakaóport. Összekeverjük, és hozzáöntjük a forró vizet. Jól kikeverjük, majd folyékonyra melegítjük. Az elkészült sütemény tetejét megcsíkozzuk a folyékony csokival.
  2. A kész marlenkát hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 123
elküldve: 7
receptkönyvben: 162
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
413 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-diós hatlapos, örmény hatlapos sütemény, krémmel töltött mézes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2014-11-14 17:29

Szia Gara!
A tésztát pihentesd legalább két napig (legkevesebb 30 óra) Masszív tésztát kell kapni az biztos! A nyújtásnál kell nagyon vigyázni és alálisztezni. A kéz melege ne sokáig érje. Biztosan sikerül!
Andi

gara
gara Fri, 2014-11-14 16:35

Kedves Lizinka!
Kérdésem lenne a receptben a 25dkg méz a tésztában nem sok egy kicsit?Elkészítettem így a tésztát és teljesen használhatatlan lett annyira híg maradt másnapra is .
Üdv: Gara

1233
finomliszt 50 dkg
méz 25 dkg
porcukor 23 dkg
tojás 3 db
szódabikarbóna 2 kk
1 csipet
tejföl 850 g
méz 3 ek
porcukor 9 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 3 csomag
dió 15 dkg
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
cukor 1 csapott ek
víz 2 teáskanál