Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói bárányfasírt

Marokkói bárányfasírt
Marokkói bárányfasírt
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet egy röpke impresszió, egy marokkói bárányleves alapján, amit nemrégiben ettünk egy arab étteremben.
Ha a mentás zöldborsópürével esszük, ne tegyünk a fasírtba is mentát. Túlságosan dominálni fog, és elnyomja a többi ízt.
Kisüthetjük gombócokká gyúrva vagy muffin formában is vagy akár faszénparázson. Ilyenkor vigyázzunk, hogy nyílt láng ne érje, mert a menta nagyon könnyen megfeketedik, és nem feltétlenül lesz jó íze.
Tálaláskor még hintsük meg pirított fenyőmaggal. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Èlettani hatása: erösen savasít!
Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. (ezért a zöldborsópüré és saláta köret)
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, amíg szinte szét nem esnek. Ha kuszkusszal csináljuk, akkor tegyük a kuszkuszt egy műanyag zárható edénybe, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy 1 cm vastagon ellepje. Zárjuk le, majd 10 perc múlva kész is.
  2. Olajon pirítsuk meg külön a hagymát.
  3. A húshoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd a kinyomkodott zsemléket, és végül a kihűlt pirított hagymát. Gyúrjuk össze, majd tepsiben formázzunk belőle hosszúkás őzgerinc formát, és 180 fokon előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük.
  4. Tálaljuk szerecsendiós krumpli-, mentás zölborsópürével és friss vegyes salátával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 456
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres bárányfasírt, mentás-fahéjas bárányfasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
bárányhús 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zsemle 2 db
cayenne bors 0.25 tk
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
fahéj 1 tk
menta 1 ek
sűrített paradicsom 10 g
mandula 50 g
sárgabarack 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint