Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói csicseriborsó-leves

Marokkói csicseriborsó-leves
Marokkói csicseriborsó-leves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, paradicsomos, fűszeres levest kapunk. Én hígabbra készítettem most, de lehet sűrűbbre is, kevesebb vizet hozzáadva!!! Mi imádjuk a levest, szinte minden étkezéskor van az asztalon!! :-)))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én ezt az ételízesítőt használom hozzá: Házi ételízesítő Iluskától

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket (répát, fehérrépát, karalábét), amit apróra vagdostunk. Majd a fokhagymát is beletörjük. Pároljuk, közben kevergetve. A borsót is beleöntjük, amivel elkeverjük, kurkumával megszórjuk. Majd paradicsomlével felöntjük.
  2. Befűszerezzük, és vagy 2 liter vízzel felengedjük. Hozzátesszük az egészben hagyott burgonyát, és készre főzzük a levest.
  3. A végén aprított petrezselyemmel szórjuk meg. Levestésztával tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 199
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
786 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

fűszeres csicseriborsó leves,csicseriborsó leves,leves csicseriborsóból,borsóleves,zöldséges csicseriborsó leves,paradicsomos csicseriborsó leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2020-09-28 12:37

NoSalty köszönöm szépen a kiemelést,(-bár nem találtam meg a kiemelt receptem sehol a cikkben....!!)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2020-09-28 13:20

Kedves Iluska!

Az idézett szövegben a "levesekre" szóra kattintva érhető el receptje a cikkben:
„Kellemes, diós íze könnyen belesimul a zöldséges ételekbe, de bátran párosíthatjuk például gyökérzöldségekkel, és főzhetjük bele különböző levesekbe, vegetáriánus ragukba, de számos tradicionális olasz ételben is feltűnik.”
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

367
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
csicseriborsó konzerv 40 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kurkuma 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 2 késhegynyi
gyömbér 1 késhegynyi
curry por 1 kávéskanál
fahéj 2 késhegynyi
koriander 2 csipet
ételízesítő 1 teáskanál
burgonya 2 közepes db
paradicsomlé 3 dl
víz 2 l
petrezselyem 2 teáskanál