Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói csirke tagine-ban készítve

Marokkói csirke tagine-ban készítve
Marokkói csirke tagine-ban készítve
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre megjött a tagine-om, amit a "Konyhafőnök receptverseny" nyerteseként választhattam magamnak a webshopban. Tudom, hogy az arab konyha ezt az ételt nem készíti joghurttal, ámde a hasonló ízvilágú indiai igen. Én pedig azt nagyon kedvelem. A lényeg úgy is az volt, hogy lassú tűzön, tagine-ban készüljön el a hús. Marokkóban édes gyümölcsökkel teszik teltebbé az ízeket, de ezt csak én szeretem így, családom egyéb tagjai nem, így édesítésnek a kertben szedett friss, édes fügéket használtam. Én is ettem meg mindet. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket megőröljük, összekeverjük a joghurttal és egy kanál olajjal, majd a félbevágott csirkecombokat betesszük pácolódni ebbe a fűszeres keverékbe. Hűtőben 2-3 órát pácoljuk.
  2. A bepácolt húst tagine-ba (de nagyon megfelel egy vastag falú, nagyobb lábas is) halmozzuk, aláöntünk egy csésze csirke alaplevet, és a fügéket a húsdarabok közé tesszük. A sózott citrom belsejét eldobjuk, és csak a héját használjuk, néhány darabra felvágva.
  3. A tálat lefedjük, 120 fokos sütőben hőlégkeverésen kb. 2 óra alatt omlósra pároljuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 13 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marokkói csirke, joghurtos marokkói csirke tagine-ban, marokkói csirke fügével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

358
csirkecomb 80 dkg
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szumák 1 kk
sáfrány 1 csipet
gyömbér 1 kk
cayenne bors 0.5 kk
szegfűszeg 3 db
sózott citrom 0.5 db
1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
görög joghurt 1.5 dl
csirke alaplé 2.5 dl
füge 4 db