Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói pitakenyér csicseriborsóval

Marokkói pitakenyér csicseriborsóval
Marokkói pitakenyér csicseriborsóval
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pitát Jamie Oliver műsorában láttam, és azóta szinte mindig van belőle a mélyhűtőmben. Én kihagyom  belőle a cukrot, amiből Jamie egy kávéskanállal tett bele. Az a tapasztalatom, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére az élesztő ugyanolyan jól „dolgozik” cukor nélkül is.

A csicseriborsót azonban ki nem hagynám. Gyerekkoromban nagyon tetszett a gyerekdalban a csicseriborsó, ahogy most visszagondolok, azt hittem, hogy az valami borsó lehet, amit egy csicsergő madár eszik, azt azonban végképp nem tudtam kitalálni, hogy mi lehet az a bablencse :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Meg lehet tölteni valamivel, vagy csak úgy kenyér helyett megenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Jamie kézzel gyúrta össze, és én is így csináltam sokáig, de most már van kenyérsütőgépem, így azt vetem be.
 

  1. A lisztet, a vizet, a sót és az élesztőt beletettem a gépbe, beállítottam a dagasztóprogramot, és hagytam, hadd dolgozzon helyettem.
  2. A koriandert mozsárban összetörtem, a csicseriborsót sós vízben puhára főztem.
  3. Félidőben kinyitottam a gépet, rászórtam a csicseriborsót, a római köményt és a koriandert, és megvártam, amíg jól megdagasztja. A csicseriborsó kicsit darabos marad, de ez a jó benne.
  4. Akkor kivettem, és egy hosszú hurkát sodortam belőle. Felvágtam 8 részre, és minden darabot lisztezett gyúródeszkán kör alakúra kinyújtottam.
  5. Kettőt azonnal meg is sütöttem. Előmelegített sütőben, 240 fokon, a rácsra téve 5 percig sült.
  6. A többit egy műanyag dobozba tettem, ami bírja a mélyhűtést, mindegyik közé folpack fóliát tettem, és így ment a mélyhűtőbe. Amikor kiveszem a mélyhűtőből, előmelegített sütőben, fagyottan a rácsra teszem, és 200 fokon kb. 8 percig sütöm. 1 darabban: energia 43 Kcal, szénhidrát 7,7 gr

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 81 038
elküldve: 9
receptkönyvben: 813
elkészítve: 12/24
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: buci, édes leveles, briós, bagel, hamburger-buci, zsemle, kifli, burek, croissant, perec

egyéb elnevezések

pita, csicseriborsós pita

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kannamari
kannamari Thu, 2012-04-12 20:10

Hát ha kíváncsi vagy a bablencsére én tudok neked fényképet küldeni róla

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2011-11-01 19:36

Szia Kata!

Ez a pita egyenesen fantasztikus! Pedig nem vagyok egy kelttészta-guru, de valami hihetetlenül finom! Köszi a receptet! Mindet kisütöttem, s még másnap is nagyon finom. Ettük simán fokhagymás-tejfölös-joghurttal, valamint kompletten gyros-os felállásban is, amihez Mislenbaba pácát használtam (http://www.nosalty.hu/recept/gyros-fuszerpac-hazilag).

Köszi még egyszer és mosolygós napokat kívánok!
flikflak

Kephera
Kephera Tue, 2011-06-07 18:03

Kata most olvastam, hogy elírtad a mennyiséget. Tündér vagy, de nem szükséges kárpótolni:) Az biztos, hogy ennek fényében én is nekifutok még egyszer. Nyaralás úgysem lesz az idén, legalább legyenek fincsi egzotikus ételek!:)

cukroskata
cukroskata / cukroskata Mon, 2011-03-21 11:45

Kephera , Mili213 , sajnos elírtam a mennyiségeket, már javítottam, elég bele 1/4 l víz. (persze függ a liszt minőségétől is)Sajnálom, hogy miattam nem sikerült a pita. Ha email-ben megírjátok a címeteket, küldök valami apróságot kárpótlásul. Kata

cukroskata
cukroskata / cukroskata Wed, 2010-10-06 11:14

Igazán sajnálom, csak azt tudom ígérni, hogy a hétvégén megsütöm, és megírom. Egyébként valahol meg van videón is, azt is megpróbálom megkeresni. Addig is azt javaslom, hogy fokozatosan tegyétek bele a vizet, és ha jó az állaga, akkor ne tegyetek bele többet. Úgy tudom, hogy a liszt minőségétől függhet, hogy mennyi víz kell bele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-06 10:53

Szerintem sem stimmel valami a mennyiségekkel ahogy Kephera is írta jó híg nokedlitészta lesz így az egészből, tettem bele még lisztet, finom is lett. HA tudod azért pontosítsd már a receptet mert nekem nagyon bejön, csak egy bajom van vele nekem a fagyasztós módszer nem működött. Lehet ám hogy csak a mennyiségek miatt. Mikor a fagyasztóból kiszedve sütöttem nem pufisodott fel leginkább egy lapos lepény maradt.
Pedig ha működne nálam is lenne mindig a fagyóban mert a ISTENI!

cukroskata
cukroskata / cukroskata Thu, 2010-07-08 14:56

Már elég régen csináltam, így csak azt tudom mondani, hogyha 1/2 l-t írtam,akkor biztos annyi kell. Majd sütök egyet mostanában, és megírom. Most csak azt tudom ajánlani, hogy tegyél bele még lisztet, de akkor még sót is, addig, amíg már nem ragad, és több részre oszd szét. Persze az is lehet, hogy más a liszt minősége. Ha az én hibámból nem sikerült, akkor elmézésedet kérem :-(

cukroskata
cukroskata / cukroskata Thu, 2010-07-08 14:55

Már elég régen csináltam, így csak azt tudom mondani, hogyha 1/2 l-t írtam,akkor biztos annyi kell. Majd sütök egyet mostanában, és megírom. Most csak azt tudom ajánlani, hogy tegyél bele még lisztet, de akkor még sót is, addig, amíg már nem ragad, és több részre oszd szét. Persze az is lehet, hogy más a liszt minősége. Ha az én hibámból nem sikerült, akkor elmézésedet kérem :-(

Kephera
Kephera Thu, 2010-07-08 14:47

Hát én ezzel iszonyú sokat kínlódtam. A tésztám az még nokedlinek is híg volt, pedig minden mennyiséget pontosan kimértem, aztán valahogy felturbóztam még liszttel, nem kevéssel, és most várom, hogy mi sül ki belőle...Mondjuk nem vagyok egy nagy sütőbajnok az tény, és naná, hogy a kenyérsütőgépem is a pincében porosodik, de biztos, hogy fél liter víz szükséges hozzá?

fermakali
fermakali Tue, 2011-06-07 14:35

 Szia!Te néztél el valamit, mert szerintem csak kettő és fél deci víz kell hozzá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 20:14

Szia!
Sajnos valamit elszámoltál. Nagyon finom valóban, de ha csak a fél kg lisztet elosztom 8 részre, ami 62,5 gramm, az 214 kcal és 44 g szénhidrát! Sajnos nagyon büntet minket az élet, és 1-2 harapás is nagyon sok kcal-val jár.. bár ennyi belefér! :) Főleg ha teljeskiörlésű gabonalisztekkel dolgozunk..

Üdv:
Márk

643
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
koriander 0.5 teáskanál
víz 250 ml
csicseriborsó 20 dkg
instant élesztő 7 g
római kömény 1 csipet