Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói répasaláta

Marokkói répasaláta
Marokkói répasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper saláta húsok mellé, de akár pirítósra kenve, reggelire is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, és vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és megpirítjuk. Mehet rá a sárgarépa, és 4-5 percig pirítjuk a hagymával együtt. Ekkor rászórjuk a cukrot, és rákaramellizáljuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, és további 2-3 percig pirítjuk. Végén belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját és hozzáfacsarjuk a levét, majd félretesszük hűlni.
  4. Ha már kihűlt, elkeverjük a görög joghurttal, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  5. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott korianderrel és pirított, aprított dióval.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 286
elküldve: 3
receptkönyvben: 197
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

pikáns saláta, répás sali

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

puncedly
puncedly Fri, 2017-05-26 11:13

Imadom ezt a salatat, minden heten elkeszitem.....nem lehet vele betlni. Koszonet a receptert.

218
sárgarépa 5 közepes db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
nádcukor 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
chili 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
gyömbér 2 cm
koriander 1 teáskanál
fahéj 0.5 kávéskanál
római kömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
görög joghurt 300 ml
koriander 1 csokor
dió 1 marék