Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mars csoki-bonbon

Mars csoki-bonbon
Mars csoki-bonbon
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete konyhai pakolászás közben a kezembe akadt az egyik bonbonos szilikonformám. Persze azonnal rámtört a bonbonozhatnék. Amint időm engedte, el is battyogtam Erinacea Praliné Paradicsomába, ahol egy nagyon durva(jó) dolgot találtam a Mars pralinét. Azonnal tudtam, hogy ez egy ütős darab. Pár perc múlva már olvadozott is a Mars csoki a tejszínben :) Egészen biztosan terítékre kerül még nálunk, mert ez tényleg durvajó!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Részletesebb, képekkel illusztrált leírás itt:  http://pralineparadicsom.blogspot.com/2010/11/pralinekeszites-szilikon-formaban.html Mars praliné: http://pralineparadicsom.blogspot.com/2010/11/mars-praline-roppanos-krokantburokban.html

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A Mars csokit összeolvasztjuk a tejszínnel, majd félretesszük hűlni.
  2. A kétféle csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kikenjük vele a bonbonformát. Betesszük a hűtőbe hűlni.
  3. Miután megkötött a csoki, megtöltjük a formát kb 3/4-ig a Mars-töltelékkel, majd ismét betesszük a hűtőbe kb 20 percre.
  4. A maradék csokit újraolvasztjuk és lezárjuk vele a bonbonok alját. Hűtőbe tesszük kb 1 órára, majd kifordítjuk a formából a kész bonbonokat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 272
elküldve: 2
receptkönyvben: 367
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokibonbon, bonbon, tejszínes Mars csokibonbon

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Namari-chan
Namari-chan Fri, 2013-06-07 22:10

Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni nekem. Pár hónapja vettem egy dínó-mintás szilikon bonbonformát, amit végül csak jégkocka készítésre használtam. Most szeretnék bonbont is csinálni benne, viszont az a problémám, hogy megjelent a szilikon formámon valami furcsa fehér réteg. Szárazon le lehet törölni, sima vízzel nem igazán jön le. Van tippje valakinek, hogy mi lehet ez és hogyan lehet eltávolítani? A kis csoki dínók igazán hálásak lennének a segítségért :)

Marsalik Ákos
Marsalik Ákos Sat, 2015-10-24 17:24

Nekem is ugyanez a problémám, szerintem a kakaóvaj ül ki a szilikonforma felületére. Gondoltam rá hogy nincsenek jól elmosva a formáim, de nem tudok velük mit tenni, mindig ilyenek. A megoldásra én is kíváncsi lennék, ha valaki leírná.

muci61
muci61 Wed, 2012-04-18 07:20

Szia!
Sajnos a csoki olvasztással én is így jártam,mint te a kísérleteid elején.
Én betűket szerettem volna írni,de elég gyengén sikerült.
Most találtam meg ezt a bejegyzést,remélem ezután még a csokiformázás is jobban fog menni!

adri6170
adri6170 Sun, 2012-02-05 10:40

Tegnap elkészítettem. A férjem kóstolta meg az első darabot, és csak ennyit mondott: "Hmmm, ez tényleg durván jó!" Azt hiszem ezzel mindent elárultam... Én kisebb bonbonokat készítettem, így kb. 25 darab lett belőle. De így is nagyon hamar elfogyott! :-)

Afraa
Afraa / Afraa Wed, 2012-02-22 13:49

Adri!
Ugye-ugye, a férjed is tudja a tutit :D
Nálunk se élnek meg ezek a bonbonok hosszú életet :)

kalloka
kalloka Wed, 2012-01-11 15:49

Kedves Afraa!
Tegnap megcsináltam, de már egy szem sincsen belőle! Nagyon finom, köszönjük. Igaz, az hogy kikenjük a formát, az egy kissé nehézkes volt, valami tipp, Te hogyan csinálod.? Válaszodat előre is köszönöm.
Kata

Afraa
Afraa / Afraa Sun, 2012-01-22 23:26

Kedves Kata!

Örülök, h sikerültek a bonbonok. Ismerős, nálunk is hamar elfogy mindig ;)

Én úgy kenem ki a szilikon formát, hogy a temperált csokiból 1-2t pöttyintek a forma aljára, majd egy közönséges ecsettel kikenegetem. Egyszerre 3 mélyedésbe töltök.
Ha készen vagyok, néhányszor a konyhapulthoz ütögetem a formát, h a levegőbuborékok távozzanak, majd a fény felé tartom, h megnézzem, hol van hiányosság, azt pedig a hűtés után javítom.

Van olyan módszer is (én szilikonnal még nem próbáltam), hogy teletöltöd az összes mélyedést a csokival, kiütögeted a buborékokat, vársz kb 4-5 percig, majd lefordítod a formát pl 2 bögrére, ami egy sütőpapíron csücsül. Így hagyod kb 5-10 percig, míg kifolyik a felesleges csoki (és így egyenletesen elterül a formában is), majd ezután teszed be hűteni. A sütőpapírról pedig könnyen le tudod szedni a maradék csokit és újra fel tudod használni.

Remélem tudtam segíteni :)

Itt több infót találsz:

http://www.pralineparadicsom.hu/p/technika-alapok.html

http://balhetterem.blogspot.com/p/tartalomjegyzek.html

kalloka
kalloka Mon, 2012-01-23 13:24

Kedves Afraa!
Nagyon köszönöm a kielégítő válaszodat, megfogadom a tanácsokat és legközelebb igy fogom csinálni!
Kata

Afraa
Afraa / Afraa Sun, 2012-01-22 23:15

Ebből a mennyiségből nekem 15 db lett.
Elnézést a kései válaszért.

Ajandek
Ajandek / Ajandek Tue, 2011-11-22 10:21

Szia.
Tegnap este a kisfiam (nagyfiam) kérésére kipróbáltam a receptedet.
Látva a hozzávalókat, kicsit aggódtam, de feleslegesen. A Marsok szépen karamellé olvadtak, és kihűlés után is kezelhető maradt a massza .
Életem első bonbonjai gyönyörűek és finomak lettek.
Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel:
Ajandek

Afraa
Afraa / Afraa Sun, 2012-01-22 23:16

Szia Ajándék!

Jajj, nagyon örülök, h ekkora sikerélményed volt :)
Gratulálok az első csodaszép és finom bonbonokhoz :)

Afraa
Afraa / Afraa Fri, 2011-11-25 13:30

Örülök, h sikert arattál a recepttel :)
(legfőbb köszönet és dícséret Praliné Paradicsomot illeti, tőle csináltam én is)

shiny85
shiny85 Fri, 2011-11-04 16:41

Szia! Nagyon tetszik a recept, ötletes és mutatós. Szeretném megkérdezni, hogy a tejszín az főzőtejszín?

Afraa
Afraa / Afraa Fri, 2011-11-04 16:48

Szia! Igen, főzőtejszínt használtam.
Örülök, h tetszik, sok sikert hozzá :)

adiadi
adiadi Fri, 2011-11-04 12:39

Szia! Nagyon jól hangzik ez a bonbon recept! Elárulod hogy olvasztottad össze a csokit a tejszínnel? Köszi!

519
tejcsokoládé 5 dkg
étcsokoládé 2 dkg
csokoládé 94 g
habtejszín 0.5 dl