Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Martha csokis keksze

Martha csokis keksze
Martha csokis keksze
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz beköszöntével mindig előtör az édesség vágyam, hűvös estéken állandóan valami finom ropogtatni valót keresek. A kekszekből inkább a saját készítésűt preferálom, de nem szeretek vele sokat pepecselni, hiszen senki sem akar sokat várni a már megkívánt édességre. Ez az egyszerű, gyors, könnyen elkészíthető recept Martha Stewarttól származik, téli estéken kiválóan bevethető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel nem olvad. A szünetekben érdemes átkeverni a mixet, hogy egyenletesen melegedhessen át. Ne hevítsük túl. Természetesen aki nem nagy barátja a mikrohullámú sütőnek, az bátran válassza inkább a vízgőz fölött olvasztást.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Tegyük egy keverőtálba a tojást, a barna cukrot és a vaníliát, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg könnyű krémet kapunk.
  4. Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát púpozott evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral ellátott tepsire úgy, hogy 2-3 centiméternyi szünetet hagyjunk az adagok között.
  6. Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket egy 10 percig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 46 123
elküldve: 76
receptkönyvben: 1 509
elkészítve: 87/110
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyalázatosan jó csokis keksz, cookie, csokidarabos keksz, csokis tallér

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pannimanni
pannimanni Wed, 2015-11-04 14:24

Kedves Anna!
Már ezer éve elmentettem ezt a receptet, ma végre meg is sütöttem. Gyors is, finom is, de nekem nem lettek ilyen szépek, abszolút nem repedeztek be és nem lapultak el. (a végeredmény - bocsánat, de tényleg egy az egyben :D - inkább kutyakaki halmocskákra hasonlít, mint a te gyönyörű kekszeidre :/ ) Én a tejcsoki helyett is étcsokit használtam. Létezik, hogy emiatt? Vagy mi lehet szerinted még a hiba? Más nem járt így?

pintyöke72
pintyöke72 Sat, 2014-11-15 21:19

Szia!

A négy evőkanál vaj az hány dkg?
Mert ugye van nagy, kicsi, közepes evőkanál :)

banoandi
banoandi Sat, 2014-11-15 18:26

A sikereket látva nagyon szeretném elkészíteni. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy a vaj mennyiség olvasztott vagy szobahőmérsékletű amennyit felvesz a kanál? Köszi

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Mon, 2013-12-09 18:52

Nos, most már miután többször teszteltem és teszteltettem :) azt mondhatom, FRENETIKUS!!! :) Igaz, én néhány apróbb változtatást eszközöltem: 15 dkg cukrot tettem bele, 5-5 dkg-ra osztottam a csokit, 15 dkg lisztet tettem bele, és reszeltem bele narancshéjat is. (Aztán majd kipróbálom, hátha valami aszalt sárgabarackot vagy hasonlót is elvisel ez a recept :) ANNA, köszönet, a receptért!!! :) Ez lesz A csokis keksz receptem ezentúl :)

Picantéria
Picantéria / Picantéria Sun, 2013-10-27 09:40

Köszönjük a receptet. Már többször is megcsináltuk. Volt hogy mazsolát is raktunk bele és volt, hogy édes ropogós norzsával. A lényeg, hogy nagyon finom volt. További hasonló finomságokat:)))

greenpearl
greenpearl / greenpearl Sun, 2013-10-06 21:54

Finom és egyszerű elkészíteni, nekem kissé túl édes, tehát a fiam imádta :-) köszönöm a receptet!

kira131
kira131 Sun, 2013-10-06 17:41

Most sül a második adag, de már az első is vészesen fogy :). A férjemnek is nagyon ízlik. Még sokszor fog elkészülni, az biztos! :) Köszi a receptet!

leganorzs
leganorzs Sat, 2013-10-05 09:38

Szia Mindenki!

Azt szeretném kérdezni, hogy sima cukorból is annyi kell, mint amennyi a receptben szerepel? (Bocs, ha butának tűnik a kérdés, de egy újszülöttnek.... :) )

Előre is köszönöm a választ!! További szép napot!!!

leganorzs
leganorzs Sat, 2013-10-05 18:00

Szia!
Köszi a választ! Azért tennél bele csak étcsokoládét, mert különben túl édes lesz vagy túl "egészségtelen"?? (Szeretném megérteni, hogy mit miért.... :) )
Köszi még egyszer!!

Szép napot!!

Virág76
Virág76 / Virág76 Thu, 2013-10-03 19:25

Sziasztok!
Én nemrégen fedeztem fel, hogy a kenyérsütő mellé adott mérőpohár nem csak ml-re van jelölve, hanem van rajta skála " CUP " -ban is. Ez persze csak annak segítség,akinek van ilyen mérőpohara.Üdv : Virág

Shephard
Shephard Thu, 2013-10-03 11:31

Sziasztok!
Amerikai, angolszász receptekhez célszerű beszerezni rendes cup mérőszettet, mert sajnos ezt hiába fordítjuk le bögrére, ez nem az a bögre, emiatt nem is lehet a mértékegységeket így magyarosítani, a leméréssel már stimmel a dolog, viszont már itthon is lehet sok helyen kapni, ilyen 4 részes cup mérő szettet akár a nagy hiperekben is, de pl itt is: http://www.konyhamania.hu/cuppa-merocsesze-szett-umbra.html#

Én Írországban vettem magamnak pár éve egy szettet, mert előtte sokszor volt gondom az átfordításokkal, és nem olyan lett a végtermék mint kellett volna, de mióta ez megvan, azóta mindig sikerülnek a sütik :)

Csak egy tipp volt :) Martha Stewart receptjei mindig nagyon jók, ezt már ismertem, és sokszor előkerül :)

nika669
nika669 Wed, 2013-10-02 21:52

Ma megsütöttem. Szenzációs!!! Nagyon finom. Nekem 22 db lett 6-7 cm átmérőjűek.

Szikszai Anna
Szikszai Anna / Szikszai Anna Wed, 2013-10-02 16:25

Sziasztok, én egy átlag IKEA bögrét használtam, de most lemértem külön, és ehhez mérten javítottam az adatokat. :) A tésztából egyébként kb 20 darab keksz lesz, olyan 5 centi szélesek.

tuzhely
tuzhely Wed, 2013-10-02 15:37

Új2013.10.02 15:34
tuzhely
Remélem nem haragszik meg senki, bemásolok egy linket, ahol a cup mellett egyéb külföldi mérce magyar-európai megfelelőjét adta meg a szerző: http://www.asztaltanc.hu/?p=2859 Nem reklámnak, segítségnek szánom, mert én is volt, hogy pórul jártam.
Szerencsés sütögetést kívánok!

Blumen
Blumen Wed, 2013-10-02 15:29

Szia, én is elkészíteném de még mindig nem egyértelmü a recept, sajnos :(

saly
saly Wed, 2013-10-02 20:48

(1 bögre 250 ml az amerikai receptekben. Azaz 175 ml liszt, és 187,5 ml nádcukor vagy barnacukor. A többivel elvileg nem lehet gond. :) )
Javítva fentebb a pohár alapján. :)

ixy
ixy Wed, 2013-10-02 14:05

Szia, ebből a mennyiségből hány darab és kb. mekkora/db keksz lesz?
Köszi!

saly
saly Wed, 2013-10-02 15:19

Martha Stewart weboldala szerint két tucat lesz belőle. Az meg, hogy mekkora, függ attól, mennyire pakolod meg a kanalat. Valamennyit lapul, terjeszkedik a süti, ez alapján érdemes saccolni a méretet.

tuzhely
tuzhely Wed, 2013-10-02 14:05

Légy szíves ird meg, hogy hány decis a bögre, mert az fontos lenne. Köszönet.

Bocsánat, de egy másik receptes oldalon megtaláltam ugyanezt a sütit, ott a leíró azt írja,hogy: "Ikeás mérőedénnyel mértem, aminek az oldalán van ilyen mértékegység, megkímél az átszámolgatástól".t, leírom, ami nekem van CUP-os mércéim
Ha ez esetleg segít, leírom az én "CUP"-os (csésze) mércéimet:

1 cup=250 ml
1/2 cup=12,5
1/3 cup=80 ml
1/4 cup=60 ml

Bár nem IKE-ás, de talán segít, ha nem, elnézést kérek.

tuzhely
tuzhely Wed, 2013-10-02 15:34

Remélem nem haragszik meg senki, bemásolok egy linket, ahol a cup mellett egyéb külföldi mérce magyar-európai megfelelőjét adta meg a szerző: http://www.asztaltanc.hu/?p=2859 Nem reklámnak, segítségnek szánom, mert én is volt, hogy pórul jártam.

Szerencsés sütögetést kívánok!

zsamolzsa
zsamolzsa Wed, 2013-10-02 13:34

Szia! Én még nem látom a javítást a recepten!De nagyon érdekelne most már végre mennyi is az annyi mert szerintem nem mindegy!Csak azt szeretném tudni hány bögre a cukor és hány bögre a liszt?Szerintem a nullákat igazán el lehet hagyni mert a nélkül még érthetőbb a dolog,csak a legközelebbi esetleges félre értés végett!Köszönöm!

Elfy
Elfy Wed, 2013-10-02 13:28

Szia!
Engem is érdekelne, hogy hány deka liszt, vagy mégis mekkora a bögre, mert ugye nagyon nem mindegy! :)

Muncsuka
Muncsuka Wed, 2013-10-02 13:16

SZia. A 0,7 bögre liszt és a 0,75 bögre nádcukor az mennyi mennyiség? Ezt hogy kell érteni? :))

Mari_posa
Mari_posa Wed, 2013-10-02 12:07

Szia!

A keksz igen csabito, de leirod legyszives a 0,75 bögre mennyi, hany dkg - nak felel meg??

köszi

686
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
vaj 4 ek
finomliszt 120 g
sütőpor 0.5 teáskanál
tojás 2 db
nádcukor 180 g
vanília kivonat 1 teáskanál
0.5 kávéskanál