Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton napi libasült

Márton napi libasült
Márton napi libasült
165 perc / előkészület: 15 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A libát süthetjük a szárnyaival együtt. Én azért szoktam levágni, mert azokból a megszokott módon levest főzök, és meg van a szükséges alaplevem. A liba sütési ideje kilogrammonként kb. 50-60 perc, 180 fokon, alsó-felső sütési módnál. Ha töltjük a libát, a sütési idő kb. 50-60 perccel hosszabbodik. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libát mossuk meg, a szárnyakat vágjuk le, majd töröljük szárazra. Kívül, belül sóval, borssal és a fekete ürömmel megszórjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, majd mindkettőt négybe vágjuk és a liba hasüregébe töltjük.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A libát fektessük a mellére a tepsibe. Öntsünk mellé kb. egy csésze levest. 75 perc múlva a libát fordítsuk meg, és süssük tovább kb. 75 percet. Közbe kenegessük a libát a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a libát benne 10 percet pihenni.
  4. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, zsírtalanítjuk, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot tálaljuk a libához.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 16 863
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

sült liba fekete ürömmel, libasült Márton napra, egészben sült liba

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

725
libahús 2.6 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fekete üröm 1 ek
alma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
szárnyas alaplé 500 ml