Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton napi sült libacomb

Márton napi sült libacomb
Márton napi sült libacomb
150 perc / előkészület: 10 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Márton nap alkalmából készült.

hozzávalók / 3 adag

Sütőzsiradék

  • 5 dl olívaolaj (lehet liba- vagy sertészsír is)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Libacombokat megmossuk, a sütőt körülbelül 200 fokra előmelegítjük. A combokat besózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. A tepsibe öntjük az olívaolajat vagy a zsírfélét, amit használni szeretnénk.
  3. Ebbe helyezzük bőrrel lefelé a combokat. Sütjük körülbelül 25 percig őket.
  4. Kivesszük a tepsit, ellenőrizzük a zsiradék mennyiségét, körülbelül 2 cm magasan álljon benne.
  5. A combokat megfordítjuk, megszórjuk a szárított majorannával. Beledobáljuk a fokhagyma gerezdeket (én héjával együtt szoktam). Alufóliával lefedjük, és minimum 1,5 órát sütjük.
  6. Ha letelt az idő kivesszük, és még körülbelül 20 percre tegyük vissza fólia nélkül, hogy szépen pirulhasson. (Köretnek én párolt lila káposztát és vajjal készült krumplipürét adok mellé.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zelma

Mióta szakács: 2015.09.07.
2 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült libacomb, fokhagymás libasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
libacomb 2 db
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
fokhagyma 5 gerezd