Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márvány kocka ribizlis joghurthabbal

Márvány kocka ribizlis joghurthabbal
Márvány kocka ribizlis joghurthabbal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem nem csak ízben, de látványban is csábító ez a sütemény. Ha saját ribizliből készítjük, akkor csak a kertbe kell menni érte, de a piacokon is árulnak.....

hozzávalók / 5 adag

márványos tészta

joghurthab

ajánlat

Ha délután készítjük el, akkor másnapra jól megdermed!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sót, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk. Elfelezzük a masszát, és egyik felébe keverjük a kakaóport.
  2. A sütőpapíros tepsibe beleöntjük a fehér masszát, majd erre halmokat teszünk egy kanállal a kakaós részből. Egy villával belehúzogatunk csíkokat. 200 fokon megsütjük, végezzünk tűpróbát!
  3. A gyümölcsöt leszárazzuk, megmossuk. Pürésítjük, és átszűrjük a magoktól. A tiszta ribizlipépet gyenge tűzre tesszük, és az étkezési keményítővel besűrítjük.
  4. A joghurtból elveszünk három evőkanálnyit, és a zselatint kis lángon felolvasztjuk, langyosan jól elkeverjük, csomómentesre. Forralni nem szabad!! Majd a többi joghurthoz öntjük a ribizlipépet és a zselatinos keveréket, mindezt jól összekeverjük, habosítjuk (gépi mixerrel könnyebb). Édesítjük tetszés szerint a folyékony ízesítővel.
  5. A megsült süteményről lehúzzuk a sütőpapírt. Visszatesszük a tepsibe, és ráöntjük a joghurtos krémet. Hagyjuk megdermedni. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 133
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
774 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös sütemény,piros ribizlis süti,joghurthabos sütemény,joghurtos süti,ribizlis süti,ribizlis joghurtos süti,márvány kocka ribizlivel,joghurtos süti,zselatinos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649
tojás 3 db
cukor 27 dkg
víz 7 ek
napraforgó olaj 7 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
piros ribizli 25 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek
zselatin 20 g
folyékony édesítőszer 4 csepp
joghurt 500 g