Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márvány tészta

Márvány tészta
Márvány tészta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen formában süthetjük (kuglóf, királytorta forma, tepsi stb.).
A tésztát ízlés szerint megbolondíthatjuk még egy kis reszelt citromhéjjal, mazsolával és rummal/rumaromával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a zsiradékkal (zsír vagy margarin), porcukorral, liszttel, sütőporral és kevés tejjel simára keverjük. (Annyi tejet tegyünk hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű tésztát kapjunk.)
  2. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszánkhoz forgatjuk.
  3. A tésztát 2 felé osztjuk, és egyik felébe 2-3 evőkanál kakaót forgatunk.

Sütés

  1. Kivajazott, lisztezett formába öntjük a világos tésztát, majd a közepébe beleöntjük a kakaós masszánkat is.
  2. Nagyon lassan, közepes lángon kb. 40-60 perc alatt sül meg. Sütés közben végezzünk tűpróbát, hogy a közepe átsült-e.
  3. Ha megsült, meghintjük a tetejét vaníliás porcukorral.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóri666

Mióta szakács: 2014.11.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos kuglóf, kuglóf kétszínű tésztából, márványos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1654
tojás 6 db
sertészsír 23 dkg
porcukor 50 dkg
finomliszt 58 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csipet