Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványkuglóf Zita konyhájából

Márványkuglóf Zita konyhájából
Márványkuglóf Zita konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kérte, csináljak a karácsonyi vacsorára kuglófot.

hozzávalók / 10 adag

A kuglófhoz

A forma előkészítéséhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű és 11 cm magas kuglófformát.
  2. A puha vajat, a cukrot, a vanília aromát 2 perc alatt összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a 3 tojássárgát.
  3. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A vajas-tojásos alapba hozzákeverjük felváltva a sütőporos lisztet és a tejet. Simára keverjük.
  4. A kakaóport feloldjuk 3 evőkanál meleg tejben. A tésztát megfelezzük, és az egyik részéhez hozzákeverjük.
  5. A kétféle tésztát 2-2 evőkanálnyi adagokban elosztjuk a formában. Egymás mellé és fölé más színű tészta kerüljön! Késsel elkeverjük.
  6. Először 30 percig sütjük, aztán letakarjuk 20 percre alufóliával. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiszedjük a formából, és porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita

Mióta szakács: 2014.10.27.
13 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

márványkuglóf, kevert kuglóf, kétszínű kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliaaroma 1 ml
tojás 2 db
tojássárgája 3 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 2 kávéskanál
1 csipet
tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 2 ek
finomliszt 2 púpozott ek
porcukor 2 teáskanál