Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványkuglóf Zsófi konyhájából

Márványkuglóf Zsófi konyhájából
Márványkuglóf Zsófi konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dívány oldalán találtam ezt a receptet egyik nap. Másnap elkészítettem pár változtatással, de a végeredmény egy nagyon finom, és foszlós kuglóf lett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat különválasztjuk. A sárgákat cukorral, tejjel, vanília aromával összekeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összevegyítjük, és hozzáadjuk az előbb összekevert hozzávalókhoz.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tojásos-lisztes keverékhez adjuk.
  4. Egy nagyobb kuglófformát először kivajazzuk, majd liszttel beszórjuk. A tészta 3/4-ét beleöntjük a kuglófformába, a másik 1/4-ed részhez hozzákeverjük a kakaóport. Majd rásimítjuk az előző krém tetejére.
  5. Villával körbekavarjuk a két réteget a márványozásért.
  6. Előmelegített, 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VZsófi

Mióta szakács: 2014.02.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, kétszínű kuglóf, kakaós kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

570
tojás 5 db
nádcukor 200 g
tej 1 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 250 g
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
napraforgó olaj 1 dl