Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos csokis süti

Márványos csokis süti
Márványos csokis süti
102 perc / előkészület: 90 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eleinte teljesen másnak indult ez a recept is, de valahogyan a végére ez kerekedett belőle, ami természetesen nem baj, viszont ezzel a cukormázas történettel extra-extra édes lett a sütemény (mit tehetek róla, ha valaki így szereti), de én saját magamnak megtartottam párat meztelenül, ami nekem sokkal jobban ízlett.

hozzávalók / 12 adag

tészta

máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból kb. 4 evőkanálnyit felolvasztunk a mikróban, és hozzákeverjük a kakaóport és a meleg vízben feloldott instant kávét, egy sűrű, sima krém lesz belőle. Félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tálban mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral és a sóval. Majd hozzáadjuk a kakaós vajat is. Ezután szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat egyesével elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a vaníliát is.
  3. Elkezdjük a lisztet is apránként hozzáadni, amíg össze nem áll a tészta. 3 egyenlő részre osztva, a hűtőben hagyjuk pihenni legalább 45 percen keresztül. (Minél több, annál jobb.)
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd hűtőből kivéve lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra, és körszaggatóval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve 5 percet tepsin hagyjuk hűlni, aztán áttesszük sütőrácsra, és várjuk, hogy teljesen kihűljön. Addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy. (Rengeteg lesz belőle, 32-46 db (nekem 3 és fél tepsi volt, mire az összes tésztát sikerült kinyújtani, szaggatni, sütni).)
  5. Ha a korongok teljesen kihűltek, lehet csinálni a tetejére a díszítést. Ehhez a megmaradt 2 tojásfehérjét felverjük a 2 bögre porcukorral. Elég híg lesz. 2 evőkanálnyit elveszünk belőle, és ételszínezékkel színezzük. Nyomózsákba vagy kis uzsonnás zacskókba tesszük a krémet, és apró lyukakat vágunk a csücskére.
  6. Először a fehéren maradt krémet nyomjuk rá körben, utána a színeseket nyomjuk rá, és egy fogpiszkálóval vonalakat és mintákat húzunk, ettől lesz olyan márványos a végeredmény. Egyszerre érdemes párral dolgozni csak (3-4 darabbal), mert a máz gyorsan szárad. Ha az összeset feldíszítettük, hagyjuk teljesen megszilárdulni a mázat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mázas keksz, porcukros tallér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
vaj 280 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
instant kávé 1 ek
cukor 200 g
1 csipet
tojássárgája 2 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 280 g
tojásfehérje 2 db
porcukor 2 bögre
ételfesték 4 csepp