Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos eperzselés ricottatorta

Márványos eperzselés ricottatorta
Márványos eperzselés ricottatorta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zebra torta mintájára készült, zamatos friss eperből. A kétféle tölteléknek nagyjából azonos sűrűségűnek kell lenni, hogy szépen szétterüljenek egymáson. A mutatóssága az egyszerűségében rejlik.

hozzávalók / 4 adag

Kekszes alap

Eperzselé

Ricottakrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alap

  1. Egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljára és az oldalára fektessünk zsírpapírt. (Vékonyan kenjük ki a forma belsejét vajjal, így jól odatapad majd a papír.)
  2. A kekszet késes aprítóval keverjük morzsalékosra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk a forma aljába, és tegyük hűtőszekrénybe.

Eperzselé

  1. Tegyük a megtisztított és feldarabolt epret egy lábasba, szórjuk hozzá a cukrot, facsarjuk hozzá a citrom levét, és főzzük kb. 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük.
  2. A zselatint keverjük össze a vízzel, és várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állágúra, és keverjük hozzá az eperpüréhez. Tegyük a hűtőbe zselésedni. (Elkészíthetjük előző nap is.)

Ricottakrém

  1. A ricottát és a cukrot keverjük jól össze, ízesítsük vaníliával és citromhéjjal.
  2. A zselatint keverjük össze a vízzel, várjuk meg, míg megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állagúra, és keverjük a langyosra melegített tejszínhez, majd ha kihűlt, keverjük össze a ricottás résszel.

Összeállítás

  1. Az előzőleg elkészített eperzselét melegítsük fel olyan állagúra, mint a ricottás keverék, majd tegyünk a ricottás krémből egy merőkanállal a kekszes alap közepére, erre tegyünk egy merőkanállal az epres püréből, és váltakozva ismételjük a műveletet. Az utolsó kanál zselét terítsük szét a torta tetején, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sangyo

Mióta szakács: 2016.11.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny, Szerelemtorta receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricottatorta, eperzselés torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

952
oreo keksz 16 db
vaj 8 dkg
eper 60 dkg
cukor 8 dkg
citromlé 1 tk
zselatin 10 g
víz 50 ml
ricotta 50 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 10 g
víz 50 ml