Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos habcsóktorta tejszínnel

Márványos habcsóktorta tejszínnel
Márványos habcsóktorta tejszínnel
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kiakartam próbálni egy ilyen tortát és nem csalódtam. Mennyei finomság.

hozzávalók / 5 adag

Az alaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét habverővel elkezdjük felverni.
  2. Mikor már habos, de még nem kemény kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, és mindegyik kanál után 1 percen keresztül verjük a habot.
  3. Ezután hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet / citromlevet.
  4. Kettévesszük a habot, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  5. Majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk kör alakban, felvátva a barna és fehér habot.
  6. Kanállal összehúzgáljuk a habot.
  7. 150°C-os előmelegített sütőbe rakjuk, majd 5 perc után mérsékeljük a hőfokot 120°C-ra, és 45-50 perc alatt készre sütjük.
  8. Mikor megsült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk úgy kihűlni.
  9. A krémhez a tejszínhez adjuk a vaníliás cukrot, az aromát, és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az apróra darabolt barackot.
  10. Ráhalmozzuk a kihűlt habcsókra.
  11. Barackkal és csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 073
elküldve: 3
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

márványos habcsóktorta gyümölcsös tejszínnel, habcsóktorta, tejszínes habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
kukoricakeményítő 1 csapott ek
almaecet 0.5 ek
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 3.5 csomag
vaníliaaroma 4 teáskanál
őszibarack konzerv 15 dkg