Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos krémdesszert

Márványos krémdesszert
Márványos krémdesszert
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert. Ha nem megmaradt tojássárgákat használunk fel, a végén a kétféle krémhez keverhetjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk. A tejet felfőzzük.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Apránként hozzákeverjük a forró tejet, majd egy lábasba öntjük, és alacsony hőmérsékleten állandóan kavarva felmelegítjük (nem főzzük), míg a tojásos tejkrémszerű lesz.
  3. A zselatint kicsavarjuk, és a forró krémben felolvasztjuk. A krémet két egyenlő részre osztjuk, az egyik részhez hozzákavarjuk a folyékony csokoládét. Mindkettőt hűlni hagyjuk, közben megkavarjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a krémek elkezdenek kocsonyásodni, mindegyikhez óvatosan hozzákeverjük a tejszín felét.
  5. A kétféle krémet váltakozva 4 hideg vízzel kiöblített, kb. 200 ml űrtartalmú formába töltjük, egy villával márványosra keverjük. Lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tányérra borítjuk és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

márványos csokikrém, csokis-vaníliás desszertkrém, tejszínes márványos desszertkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

486
lapzselatin 4 db
étcsokoládé 100 g
tej 350 ml
tojássárgája 4 db
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 200 g