Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos kuglóf 3.

Márványos kuglóf 3.
Márványos kuglóf 3.
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam az alapreceptet. 1-2 dolgot tettem még hozzá, hogy még ízletesebb legyen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  4. A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a tojássárgás masszába keverjük.
  5. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  6. Egy kuglófformát kivajazunk, és liszttel kiszórunk. Beletöltjük a tészta kb. 2/3-3/4-ed részét. A maradék tésztába beleszitáljuk a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk. Ezzel tulajdonképpen, mintha meglocsolnánk a világos tésztát, rákanalazzuk.
  7. Sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  8. Tetejét csokimázzal megkenhetjük, porcukorral megszórhatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 270
elküldve: 7
receptkönyvben: 172
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

vaníliás-kakaós kuglóf, márványos kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-05 22:37

Szia!
én már rengeteg kuglóffal probálkoztam de sose lett jó mert mindig az van h a külseje megszárad kb de belül folik pedig addig sütöm ameddig kell olyan fokozaton.:/ a formával lehet a baj vagy a sütöm rossz vagy én szerinted?xD

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2010-06-08 10:13

Szia Cukorfalat!
Biztos, hogy nem veled van a baj. Szerintem, valószínű, hogy a sütőddel. Kicsit vedd akkor lejjebb a hőfokot, próbáld a sütő középső rácsára tenni a sütikét, úgy süsd. Tűpróbával ellenőrizve, ha a teteje már kezd sülni, de a belseje még nem, takard le szalvétával vagy papírtörlővel. Ennyit tudok ajánlani. Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig érdemes lenne megkóstolnotok. Éva

712
tojás 4 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 0.5 kk
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek