Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos madeleine kókusszal és mandulával

Márványos madeleine kókusszal és mandulával
Márványos madeleine kókusszal és mandulával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokis-ribizlis és nutellás madeleine-ek után most vendégvárónak készítettem ezeket a fincsi mandulás és kókuszos variációkat, melyeket a háromféle csoki koronáz meg. Gyorsan elkészíthető, ízletes és nem utolsó szempontból nagyon mutatós desszert-aprósütemények lettek.

hozzávalók / 6 adag

A madeleine-hez (kb 24 db)

A díszítéshez

ajánlat

Tipp:
Ha két részletben sütjük a madeleine-eket, akkor az első adag után jól töröljük ki a forma mélyedéseit és újra kenjük be vajjal!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra (légkeveréssel).
  2. A tojásokat habosra verjük.
  3. Elkeverjük az olvadt vajat a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásokat.
  4. Az így kapott tésztát két részre osztjuk: egyikhez a mandulát, másikhoz a kókuszreszeléket öntjük.
  5. A madeleine-sütőforma mélyedéseit kivajazzuk, majd minden horpadásba teáskanálnyi tésztát adagolunk. A kókuszos tészta tetejére kevés kókuszt, a többire pár mandulaszeletet szórunk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek aranybarnára. (Általában 12 darabos a sütőforma, így két adagban tudjuk őket megsütni.)
  7. Még melegen kivesszük a madeleine-eket a formából és hagyjuk kihűlni.
  8. Vízgőz felett külön-külön megolvasztjuk a csokikockákat, ízlés szerint a madeleine-ek egyik oldalát kiskanál segítségével bekenjük velük és végül csokicsíkokat húzunk vagy kevés fehércsokit kenünk a tej- és étcsoki tetejére.
  9. Pár órára hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megszilárduljon a tetejükön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos és mandulás madeleine csokimázzal, háromcsokis madeleine kókusszal és mandulával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
vaj 12 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
mandula 3 dkg
kókuszreszelék 3 dkg
vaj 2 ek
mandula 2 g
kókuszreszelék 2 g
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 5 dkg