Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos őzgerinc

Márványos őzgerinc
Márványos őzgerinc
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mellé egy pohár kakaó???

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, vajat és a tojások sárgáját kikeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt könnyedén beleforgatjuk a vajas masszába.
  3. A nyers tésztát 2 részre osztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót, másikba a mazsolát.
  4. Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel.
  5. Először a mazsolás tésztát adagoljuk bele, ezt befedjük dzsemmel, végül beleöntjük a kakaós tésztát is.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
  7. Sütés után kiborítjuk a formából és megporcukrozzuk.
     

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 732
elküldve: 9
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őzgerinc sütemény, kevert őzgerinc, márványos sütemény őzgerinc formában sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

586
vaj 8 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 3 db
rétesliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
lekvár/ dzsem 5 dkg