Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos túrókocka

Márványos túrókocka
Márványos túrókocka
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, mit kezdjek a hűtőben napok óta várakozó ricottával. Végül ezt találtam ki... és miért ne lehetne egy kis csokit belecsempészni?:)

hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Krémhez

Márványozáshoz

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadva a cukrot, keményre dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a sárgákat és az olajat, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez kikeverjük a túrót a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatint felmelegítjük a tejfölben, és simára keverjük.
  6. A habot összedolgozzuk a túróval, és óvatosan csurgatva belekeverjük (géppel) a zselatinos tejfölt.
  7. A csokit gőz fölött vagy mikróban összemelegítjük az olajjal, majd hagyjuk, hogy hűljön, és kezdjen visszasűrűsödni.
  8. A kihűlt piskótát lapjában elvágjuk. Célszerű az alsó lapot visszatenni a tepsibe, amiben sütöttük, mert így egyszerűbb a dermesztés. Egyenletesen rákenjük a túrós habot, rákanalazzuk a csokit, és villával belehúzzuk a habba.
  9. Rövid időre betesszük a hűtőbe, hogy a hab kissé szilárduljon, majd ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal bevonjuk.
  10. Egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 250
elküldve: 24
receptkönyvben: 387
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos túró rudi kocka, túrós-csokis kocka, ricottakrémes kocka

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szorsi76
Szorsi76 Sun, 2013-06-09 18:56

Szia! Fantasztikus lett a süti!!! 24cm-es tortaformában sütöttem meg. A piskóta fantasztikus a holland kakaóval, a krém pedig isteni!!! Az egész családnak nagyon ízlett. Köszönjük szépen!

klivi
klivi / klivi Sat, 2013-06-08 07:14

Most vajat, kakaót, porcukrot összemelegítettem egy kevés vízzel. De rakhatsz rá csokit felolvasztva kevés olajjal. Bármilyen csokimáz jó rá. :)

Szorsi76
Szorsi76 Wed, 2013-06-05 18:15

Szia! Nagyon tetszik a sütid, megsütném a keresztlányom 3. szülinapjára. :) Zselatinnal én még nem dolgoztam, és nem nagyon értem, hogy lehet felmelegíteni a tejföllel. Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni.

klivi
klivi / klivi Wed, 2013-06-05 19:20

Szia,
Ugyanúgy kell a zselatint tejfölben felmelegíteni, mintha vízben oldanád fel. A zselatint elkevered a tejföllel és folyamatos keverés mellett felforralod, hogy teljesen feloldódjon. Ha félsz ettől a megoldástól, akkor dolgozhatsz zselatin fixszel, azt egyszerűen csak hozzákevered a túrós habhoz robotgéppel.
Sok sikert!

Szorsi76
Szorsi76 Wed, 2013-06-05 19:27

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!! És a zselatin fixből is ugyanannyi kell?

Szorsi76
Szorsi76 Wed, 2013-06-05 20:11

Köszönöm szépen! Remélem örülni fog a kislány. Tortát sütök belőle :)))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-06-05 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

klivi
klivi / klivi Tue, 2013-06-04 16:35

Ez egy kb. 20*30-as kis tepsiben készült, ha nagy a család, vagy édesszájú, érdemes arányosan növelni a mennyiségeket :)

823
tojás 3 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
napraforgó olaj 0.5 dl
szódabikarbóna 1 kk
ricotta 25 dkg
porcukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 ek
zselatin 1 ek
habtejszín 200 g
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
csokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek