Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos-darált húsos tésztarakottas

Márványsajtos-darált húsos tésztarakottas
Márványsajtos-darált húsos tésztarakottas
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Valami finomat, gyorsan!" jelszóval készült az alábbi fogás.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a penne tésztát - az előírtnál kevesebb ideig (én 10 perc helyett 8 percig főzöm).
  2. 5 evőkanál olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, végül a darált húst is rátesszük.
  3. Amikor már a hús is lepirult, hozzátesszük a mirelit zöldségkeveréket, a ketchup-ot és a fűszereket, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Kb. 10 percig pároljuk.
  4. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük az 1 ek étkezési keményítővel.
  5. A márványsajtot lereszeljük, de ha nagyon puha, felvágjuk kisebb darabokra.
  6. 10 perc elteltével a húsos keverékhez keverjük a márványsajtot, a tejfölt, és belekeverjük a kifőtt tésztát is.
  7. Az egészet egy kiolajozott kisebb tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, és 180 fokon pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 260
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sakati

Mióta szakács: 2009.12.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-húsos penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Mon, 2015-05-25 10:21

Szia!
Nagyon jól ki, viszont a kék sajtot mivel válthatnám ki? Üdv.

1305
penne 500 g
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
darált sertéshús 30 dkg
zöldborsó 100 g
sárgarépa 100 g
csemegekukorica 100 g
ketchup 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
kéksajt 20 dkg
tejföl 175 ml
étkezési keményítő 1 evőkanál
trappista sajt 20 dkg
napraforgó olaj 5 ek