Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos kelbimbó

Márványsajtos kelbimbó
Márványsajtos kelbimbó
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi magyar konyha recept. Eredetileg tészta alapon készült a "torta". A szénhidrát mennyiség csökkentés érdekében a tésztát elhagytam, bár nagyon finom és mutatós: 20 dkg lisztből, 12 dkg vajjal, 2-3 evőkanál vízzel tésztát kell gyúrni. Lapos tálba simítani, erre jön a töltelék, 40 percig kell sütni. Mi tészta nélkül is szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, külső leveleit szükség szerint lehántjuk. A paradicsomot megmossuk.
  2. Párolóbetétben, sós víz fölött pároljuk puhára (kb. 15-20 perc).
  3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a kelbimbót, a koktélparadicsomokat.
  4. Készítsünk besamellt: a felolvasztot vajon futtassuk meg a lisztet, folyamatos kevergetéssel adjuk hozzá a tejet, 2-3 perc alatt besűrűsödik. Keverjük hozzá a mustárt, üssük bele a tojásokat, keverjük simára. Sózzuk. Végül keverjük bele a felaprózott márványsajtot.
  5. A fűszeres besamellt öntsük a kelbimbóra.
  6. Előremelegített sütőben sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranysárga.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 013
elküldve: 3
receptkönyvben: 139
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelbimbó márványsajtosan, besamellmártásos kelbimbó márványsajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

396
kelbimbó 50 dkg
koktélparadicsom 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vaj 4 dkg
tej 3 dl
kéksajt 15 dkg
tojás 3 db
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
vaj 1 ek