Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajtos ravioli

Márványsajtos ravioli
Márványsajtos ravioli
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ravioli egy rendkívül egyszerűen elkészíthető, nagyon finom tésztaétel, vajon lepirítva pedig istenien ropogós! Próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy egyszerű házi tésztát készítünk. Igyekezzünk jól kidolgozni, simára gyúrni.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. A tésztát nyújtjuk, elfelezzük, a kinyújtott tészta felére kb. 4-5 cm távolságban kiskanállal kupacokat halmozunk a töltelékből.
  4. Egy ecsettel megkenjük a töltelékek között kimaradt tésztát a tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a tészta másik felét. A tenyerünk élével jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelékhalmok között. Derelyevágóval vagy egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk.
  5. Majd lobogó, sós vízben 10-12 perc alatt kifőzzük.

Töltelék

  1. A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük. 1-1 teáskanálnyi adagot halmozunk belőle a tésztákra.

Tálalás

  1. Miután kifőztük, vajon pirítjuk meg a tésztát, amitől kicsit ropogós lesz és ízesebb is. Petrezselyemmel és parmezánnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos ravioli, ravioli házilag, házi márványsajtos ravioli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
1 csipet
víz 1 dl
tojásfehérje 1 db
kéksajt 15 dkg
főzőtejszín 100 ml
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 2 dkg