Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványtorta

Márványtorta
Márványtorta
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor valami egyszerű, de nagyszerűre vágyik az ember. Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig puha marad. A kihűlt piskótát akár 1-2 hónapra le is fagyaszthatjuk, és fogyasztás előtt kiolvasztjuk, és csokimázzal bevonjuk.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és az aljára egy kör alakúra kivágott sütőpapírt helyezünk, hogy az elkészült sütinket könnyebb legyen kiszedni a formából.
  2. A vajat és a cukrot elektromos habverő segítségével habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk és elkeverjük a tojásokat. Ezután jön a liszt, sütőpor, a tej és a vanília kivonat. Ezeket is csomómentesen eldolgozzuk.
  3. A keveréket két tálban kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A kétféle masszát kanállal felváltva a formába szaggatjuk. Vigyázzunk, hogy a massza mindenhol kitöltse a formát, és ne maradjanak légbuborékok. Végezetül egy fogpiszkálóval vagy hústűvel rajzoljunk köröket a keverékbe a márványos hatás eléréséhez.
  4. 45-55 percig sütjük, vagy amíg nem ragad a fogpiszkálóhoz. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a csokimázat. A citromlé kivételével az összes hozzávalót egy kislábasban közepes lángon összeforraljuk, majd a tűzről levéve a citromlevet is hozzákeverjük. Addig hűtjük, míg kissé besűrűsödik, és egy kanál segítségével bevonjuk vele a tortánkat. Érdemes rétegezni, és az egyes rétegek között várni, hogy a máz a tortán kicsit megdermedjen, így kevesebb csoki fog lefolyni róla.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
31 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kétszínű kuglóf, márványsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

620
vaj 225 g
cukor 225 g
tojás 4 db
finomliszt 225 g
sütőpor 0.5 csomag
tej 3 ek
vanília kivonat 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 130 g
tej 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 100 g
citromlé 2 ek